Onderwerp:

Uitnodiging KUNSTVAK

Datum: 16-11-2022 14:15:09
           
    Bekijk de webversie    
           
   
 
   
  KUNSTVAK
  27 januari 2023
 
  Uitnodiging  
 
 

De kunstvakdocentopleidingen van NHL Stenden en de Hanzehogeschool Groningen hebben de handen ineengeslagen en nodigen je uit voor KUNSTVAK, symposium en alumni-event voor kunstvakdocenten in Noord-Nederland op vrijdag, 27 januari 2023.

 
 
 
 

KUNSTVAK is dé plek voor inspiratie en twijfel, debat en uitwisseling, herinneringen en toekomstvisioenen. 
In een maatschappij van toenemende polarisatie, kansenongelijkheid en onzekerheid staan we stil bij de mogelijkheden die de kunsten bieden om verschillen vruchtbaar te maken en het onvoorstelbare te verbeelden.
In praktische workshops vanuit alle disciplines experimenteren we met ‘imaginative dialogues’ en delen inzichten uit het gelijknamige Erasmus-Project (A Pedagogy of imaginative dialogues). Ga met je collega’s in dialoog rond brandende kwesties in de beroepspraktijk. Je kunt korte presentaties bijwonen vanuit de opleidingen en collega’s. Daarnaast is er ruimte voor het delen van eigen projecten, vraagstukken en materialen. 
 
KUNSTVAK vindt in de Lawei in Drachten plaats. Het programma start op vrijdag 27 januari om 13.30 uur. Van tevoren kan je aan de lunch deelnemen.

We hopen je op deze dag te zien. Collega’s – ook al zijn ze geen alumni van de noordelijke kunstvakdocentopleidingen – zijn van harte uitgenodigd. Breng ze mee!

 
 
 
 
Programma
Het programma start om 13.30 uur. Inloop en koffie vanaf 13.00 uur.
Vanaf 12.00 uur is er de mogelijkheid om aan een rijke lunchtafel in het restaurant van de Lawei aan te schuiven.
 
13.30 – 14.00 uur                              
Waar staat het kunstvakonderwijs?
Een verbeeldingsrijke dialoog met de opleidingen
- Docent Beeldende Kunst & Vormgeving, Hanzehogeschool Groningen
- Docent Beeldende Kunst & Vormgeving, NHL Stenden Hogeschool, Leeuwarden
- Docent Muziek, Hanzehogeschool Groningen
- Docent Theater, NHL Stenden Hogeschool, Leeuwarden
- Master Kunsteducatie, Hanzehogeschool & NHL Stenden Hogeschool
 
14.15 – 15.15 uur
Eerste programmaronde waarin je kan kiezen uit diverse workshops van 1 uur of tafelrondes en korte presentaties van elk 30 minuten.
Klik hier voor informatie over de workshops, tafelrondes en korte presentaties
 
15.15 – 15.45 uur
Deeltijd voor ideeën, vragen en werk, met koffie en thee

15.45 – 16.45 uur               
Tweede programmaronde waarin je opnieuw kan kiezen tussen diverse workshops van 1 uur of tafelrondes en korte presentaties van elk 30 minuten.
Voor inforrmatie zie doorklik bij de eerste ronde.

17.00 – 17.30 uur
Wrap up en afsluiting
 
Tot 19.00 uur
Borrel & band

De keuze voor de eerste en tweede programmaronde maak je bij inschrijving op de dag zelf.
 
 
 
 
Netwerken
Tijdens KUNSTVAK zijn er veel mogelijkheden om te netwerken, (her)nieuw(d)e contacten te leggen en van elkaar te leren. Tijdens de lunch vooraf en de borrel na afloop is gelegenheid om in gesprek te gaan met elkaar, maar ook tussen de programmaonderdelen door is veel ruimte. Ook is het mogelijk om concrete vragen of onderwerpen in te brengen. Denk aan een specifieke vraag waar je in je werk tegenaan loopt of waar je input bij kunt gebruiken, een nieuw idee waar je over wilt sparren, of werk van jezelf of een ander dat je graag deelt. Lijkt je dit interessant? Laat het ons weten via het aanmeldformulier.
 
 
 
 
Aanmelding en praktische informatie
KUNSTVAK vindt plaats op 27 januari 2023 van 13.00 tot 19.00 uur in De Lawei in Drachten, Laweiplein 1. Klik hier voor informatie over bereikbaarheid, parkeren en openbaar vervoer.

Kosten
De kosten voor KUNSTVAK bedragen € 35. De lunch kost € 15. De kosten kunnen bij je werkgever als scholingskosten worden gedeclareerd. Je ontvangt een bewijs van deelname en betaling.

Aanmelding
Klik hier om je aan te melden. Als je eigen projecten of materiaal tijdens KUNSTVAK wilt delen, kun je dat in het formulier aangeven. Ook de betaling geschiedt via het digitale aanmeldingsformulier. 

Geef je op vóór 16 januari 2023.

Informatie
Heb je vragen over de inhoud of organisatie van KUNSTVAK of over je eigen bijdrage, stuur dan een mail naar masterkunsteducatie@org.hanze.nl.
Als je onverhoopt moet annuleren kun je ook dit mailadres gebruiken om je af te melden. Je kunt kosteloos annuleren tot 10 januari 2023.


 
 
   
 
 
   
 
 
  www.hanze.nl     © 2022 Hanzehogeschool Groningen Afmelden  
  In onze privacyverklaring is te lezen hoe we met persoonsgegevens omgaan.