Onderwerp:

Meer over pensioenleeftijden | Hoe zit het met de dekkingsgraad? | De toekomst van het pensioenfonds

Datum: 14-11-2018 14:29:49
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
juni 2018
 
 
Meer over pensioenleeftijden | Hoe zit het met de dekkingsgraad? | De toekomst van het pensioenfonds
 
 
 
Hoe staan we er financieel voor?
 
De beleidsdekkingsgraad van mei 2018 is 100,3%. De beleidsdekkingsgraad is gestegen, want in april was deze 100,2%.
 
Bekijk de ontwikkeling van de dekkingsgraad
 
 
 
De toekomst van pensioenfonds Cargill
 
De toekomst van pensioenfonds Cargill
 

Zoals wij u in het verleden hebben laten weten kijken wij al een tijdje naar de toekomst van ons pensioenfonds. Bij alle kleinere pensioenfondsen in Nederland komt eens in de zoveel tijd de kwestie naar voren of het fonds nog wel toekomstbestendig is. Pensioenfonds Cargill is geen groot pensioenfonds en vormt daarop dan ook geen uitzondering.

Op verzoek van de werkgever is daarom eind 2015 een onderzoek gestart naar de toekomstbestendigheid van ons pensioenfonds. Er is onder andere gekeken naar de uitvoeringsvorm, de invulling van het bestuur, de kosten en in hoeverre het fonds aan zijn doelstellingen kan blijven voldoen.

Op dit moment wordt er door een werkgroep gekeken naar diverse opties voor pensioenfonds Cargill. Een van die opties kan ook zijn dat er niets verandert en de situatie blijft zoals het nu is. De verschillende opties worden geïnventariseerd waarbij de belangen van onze deelnemers de hoogste prioriteit hebben.

We houden u op de hoogte.

 
 
 
 
AOW, pensioenleeftijd en pensioendatum, hoe zit dat?
 

Als het om pensioen gaat, heeft u te maken met verschillende leeftijden. Hoe zit het nou precies? En wat betekent het voor uw pensioen? Lees verder.

 
 
 
Wat zegt de dekkingsgraad precies over de financiële situatie van het pensioenfonds?
 
Wat zegt de dekkingsgraad precies over de financiële situatie van het pensioenfonds?
 

Regelmatig zien we ranglijsten van pensioenfondsen: hierbij wordt vooral naar de dekkingsgraad gekeken. Kunnen pensioenfondsen zomaar vergeleken worden aan de hand van de dekkingsgraad? Doet het ene fonds het beter dan het andere fonds als het een hogere dekkingsgraad heeft? En hoe komt het dat het ene fonds een hogere dekkingsgraad heeft dan een ander?

 
Welke zaken beïnvloeden de dekkingsgraad?
 
 
 
 
Mijnpensioenoverzicht.nl nu één keer per vier maanden bijgewerkt
 

Op onze website vindt u allerlei informatie over uw pensioen. Maar ook www.mijnpensioenoverzicht.nl is voor u een handige website. Daar ziet u ál uw pensioenen. Dus niet alleen het pensioen van pensioenfonds Cargill, maar ook het pensioen dat u bij eventuele andere werkgevers heeft opgebouwd. Daarnaast ziet u op deze website hoeveel AOW u krijgt. Lees verder

 
 
 
Kleine pensioenen samengevoegd
 
Kleine pensioenen samengevoegd
 

Miljoenen Nederlanders hebben ergens een klein pensioen opgebouwd. In een bijbaantje bijvoorbeeld, of in een kort contract. Een klein pensioen is een pensioen van minder dan 474 euro bruto per jaar (bedrag 2018). Omgerekend gaat het om een pensioenuitkering van maximaal vier tientjes per maand.

Tot nu toe mochten pensioenfondsen kleine pensioenen in één keer uitbetalen. Dat noemen we ook wel afkopen. Dat gebeurt twee jaar nadat iemand uit dienst gegaan is en geen pensioen meer opbouwt. Bij het uitbetalen ontvangt een werknemer het pensioen in één keer. Het recht op pensioen bij dat pensioenfonds komt daarmee te vervallen. Pensioenfondsen gaan kleine pensioenen met ingang van 1 januari 2019 samenvoegen.

 
Hoe werkt dit precies?
 
 
 
 
Vragen?
 
Neem contact op!
 

Heeft u vragen over uw pensioenregeling of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met de pensioendesk van pensioenfonds Cargill. De pensioendesk is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, via (050) 582 79 99. U kunt uw vraag ook e-mailen naar pensioen@cargillpensioen.nl.

Als u belt of mailt, vermeld dan uw pensioennummer. De medewerkers van de pensioendesk kunnen u dan beter van dienst zijn. U vindt uw pensioennummer op de brieven van pensioenfonds Cargill onder ‘Ons kenmerk’.

 
 
 
 
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
 
Wilt u uw e-mailadres aanpassen? Dat kunt u hier doen.
 
Verzonden met iMailingtool   |   Doorsturen   |   Printen
 
 
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: