Onderwerp:

Bonen in de pot

Datum: 20-03-2023 08:31:09
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
Jan Boon Communicatie
brengt mensen samen
 
 
Bonen in de pot
 
 
 
 

20 maart 2023

 

Bonen in de pot is een uitgave van Jan Boon Communicatie en informeert je over de ontwikkelingen in het marketing- en communicatievak.

In principe verschijnt Bonen in de pot iedere maandagochtend.

 
 
 
 
 
De Week Bekeken
 
 
 
 
 

De afgelopen week stonden de provinciale verkiezingen, en daarmee de Eerste Kamer, en de waterschapsverkiezingen centraal. BBB is de grote winnaar provinciale statenverkiezingen. Voordat de stembureaus woensdag opengingen, stond eigenlijk al vast dat de BoerBurgerBeweging de grote winnaar van de provinciale statenverkiezingen zou worden. De partij behaalt een daverende zege. Nu maar hopen dat ze door onderlinge ruzies of meningsverschillen niet uit elkaar vallen zoals dat bij tal van andere partijen is gebeurd.

En dan is er nog de reuring bij de NOS Sportredactie: onveilig werkklimaat en grensoverschrijdend gedrag op de sportredactie. De hoofdredactie van NOS Sport is per direct aftreden.

Een mooie week voor ons vakgebied dus: volop met imago- en reputatiegevolgen. Een week met tal van interessante onderwerpen. En, die lees je in deze editie van Bonen in de pot.

 

En, o ja: mijn website heeft een verfrissing ondergaan, maar dat ter zijde.

 
 
 
 
 
Op De Valreep
 
 
 
 
 
Mensen in opspraak moeten verantwoording nemen

Het is van groot belang dat in opspraak geraakte personen en organisaties zelfreflectie tonen over hun gedrag om hun reputatie te herstellen. Dat zeggen imago- en reputatiedeskundigen tegen het ANP in reactie op de onthullingen van de Volkskrant over grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport.

Op termijn zou het ook mogelijk zijn om hun reputatie te herstellen voor mensen die in het artikel van de Volkskrant zijn genoemd. "Dat denk ik zeker, als iemand laat zien dat die een 2.0 versie van zichzelf is geworden", zegt Marieke Jansz, die zich richt op reputatie-opbouw en reputatieschade. "Maar dat moet je aantonen. Daarvoor is één keer een bericht waarin je spijt toont niet genoeg. Je moet echt laten zien dat je hebt gereflecteerd op je eigen gedrag. Die reflectie heb je nodig om een nieuwe start te kunnen maken."

Wees eerlijk

Imagodeskundige Zabeth van Veen sluit zich daarbij aan. "Neem je verantwoording en wees eerlijk", is haar advies. In het geval van Tom Egbers, die in het artikel van de Volkskrant wordt genoemd, denkt zij dat de presentator ook op sympathie zou kunnen rekenen door op te komen voor zijn vrouw Janke Dekker en het werk dat zij in de afgelopen jaren heeft gedaan als voorzitter van meldpunt MORES. "Dan laat je zien dat je verantwoording neemt en kun je laten zien dat je het echt erg vindt voor je vrouw. Dat hij het heel erg vindt dat zijn vrouw die zich zo heeft ingezet voor slachtoffers nu wordt geslachtofferd voor zijn gedrag."

Overwaaien

Hoewel er nu veel aandacht is voor de bekende gezichten, ligt het grootste probleem volgens Marieke Jansz vooral bij de leiding. "Er zullen altijd mensen zijn die over de schreef gaan. Maar het echte probleem is natuurlijk het niet aanspreken daarvan en dat het kan blijven bestaan." In die context denkt Van Veen ook dat het goed is dat de hoofdredactie van NOS Sport is teruggetreden. "Als die zou blijven zitten, krijg je niet snel een cultuurverandering." In de toekomst moeten organisaties volgens Jansz beseffen dat dingen niet ‘zomaar overwaaien’. "Ook al zijn het affaires van veel jaren geleden, als het niet meteen is opgelost loop je op elk moment risico dat het weer bovenkomt."

 
 
 
Zijn kant van het verhaal

Tom Egbers heeft, een week na de publicatie van de Volkskrant over grensoverschrijdend gedrag op de redactie van NOS Sport, van zich laten horen. De presentator zat vrijdagavond op eigen verzoek aan tafel bij talkshow Khalid & Sophie. "Ik wil iedereen recht in de ogen kunnen aankijken."

Egbers zat naar eigen zeggen aan tafel omdat hij zijn kant van het verhaal wilde doen. Hij ging onder meer uitgebreid in op de relatie die hij jaren geleden heeft gehad met een twintig jaar jongere stagiaire van NOS Sport. 

 
 
 
 
 
Ik mag een boon zijn als het niet zo is
 
 
 
 
 
“Wees menselijker tegen elkaar”

Dat zegt Frank Verhoef over de relatie tussen journalisten en woordvoerders. Eigenlijk wilde Frank Verhoef de loopbaan van Paul Janssen (tot 1 juni nog) de hoofdredacteur van De Telegraaf nabootsen. (Politiek) verslaggever, Amerika-correspondent, hoofdredacteur van de krant. Toch eindigde hij in de communicatie en woordvoering.

Tijdens zijn studie Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam vroeg een docent welke studenten nog een krant lazen. Er gingen twee paar handjes omhoog: die van Frank Verhoef en van Joost Schellevis, tegenwoordig redacteur bij de NOS. Verhoef werkte een tijdje bij HP/de Tijd en stapte over naar Omroep WNL als redacteur.

Samen zoeken naar de waarheid

De communicatiemedewerker en journalist zijn volgens Frank Verhoef samen op zoek naar de waarheid - aan de journalist dan de taak om ‘het hele verhaal’ op te schrijven. Uiteindelijk komt de waarheid tóch wel boven tafel – ook als je die achter wil houden. Dus kun je maar beter open kaart spelen. Uiteindelijk ‘heb je elkaar nodig’, en helpt het dus om de verstandhouding goed te houden.

Ja, teksten worden gelezen op feitelijke onjuistheden maar aanpassingen doet hij niet. Verhoef spreekt liever van ‘suggesties’ en zegt altijd dat het aan de journalist in kwestie zelf is om een keuze te maken voor een kop of citaat. "Voor sommigen is het een onprettig idee dat ik geen invloed heb op de uitwerking. Maar ik ga een journalist niet dicteren wat hij of zij moet of niet moet opschrijven."

We zijn maar mensen

Uiteindelijk moet de band tussen journalisten en woordvoering verbeteren, meent Frank Verhoef. Hoe doen we dat? “Wees menselijk naar elkaar. Ik maak wel eens een fout, een journalist maakt wel eens een fout. Ik ben wel eens uitgevallen tegen een journalist, daarop bood ik mijn excuses aan. Zeg het gewoon eens tegen elkaar: “Sorry, ik zat fout”. ”We zijn uiteindelijk ook allemaal maar mensen", zegt Verhoef. “Vergeet niet dat journalisten óók onder druk staan, van een eind- of hoofdredacteur. Heb wat meer begrip voor elkaars situatie.”

 
 
 
 
 
Verder in deze editie:
 
 
 
 
 
  • Nuchter en praktisch scoren het best
  • Waterschappen moeten zich voorbereiden
  • Het probleem is het tracken
  • Veiligheid dankzij sterke communicatie
  • Nieuw onderzoek marcom branche aangekondigd
  • Bestedingen tv-reclame op recordhoogte
 
 
 
 
 
Wat me verder is opgevallen
 
 

Naast deze interessante onderwerpen gebeurden er ook nog tal van andere zaken in de marketing- en communicatiewereld. Een overzicht van wat mij verder is opgevallen.

 
 
 
 
 
Nuchter en praktisch scoren het best

Een empathisch merk verkoopt beter. In 2023 is merkempathie misschien wel meer dan ooit: doen wat je belooft. De wereld verkeert in een staat van crisis. Begin 2022 keken we reikhalzend uit naar het einde van de pandemie. Maar de oorlog in Oekraïne zorgde voor een nieuwe golf van onzekerheid. Merken moeten in toenemende mate voldoen aan nieuwe verwachtingen en behoeften van consumenten. En meer dan ooit hun doelgroepen écht doorgronden. Dat laten Bob Bruinenberg (Strategy Lead) en Nicolette Vink (Managing Director) van The Oval Office ons weten.

 
 
 
Waterschappen moeten zich voorbereiden

Naast de Provinciale Staten waren er ook waterschapsverkiezingen. Een verkiezing van organisaties die vaak in de luwte konden opereren en nu in toenemende mate in de schijnwerpers komen te staan. Steeds meer moeten ze navigeren tussen botsende belangen. Dat vraagt om een cultuurverandering en een herdefinitie van de positie.

Belangen worden groter

Naast een onmisbare en steeds relevantere rol van waterschappen in het terugdringen van watervervuiling en het aanpassen aan de effecten van klimaatverandering, zoals droogte en extreme neerslag, hebben zij te maken met een groeiend aantal stakeholders dat invloed wil uitoefenen op het beleid van het waterschap.

Deze verandering heeft tot gevolg dat de waterschappen zich anders moeten gaan opstellen: er wordt van ze verwacht dat ze niet alleen de oren laten hangen naar de boeren, maar ook rekening houden met andere belanghebbenden. Ze moeten dus nog meer navigeren tussen botsende belangen. Dat vraagt om een cultuurverandering en een herdefinitie van de positie van het waterschap. Lees hier het hele artikel.

 
 
 
Toekomstbestendig waterbeheer in Fryslân

Een mooi voorbeeld van een waterschap dat op een bewuste manier met haar positie bezig is, is Wetterskip Fryslân. De organisatie liet onderzoek doen naar de verwachtingen van stakeholders rondom de toekomstige rol van het waterschap.

Uit het onderzoek kwam bijvoorbeeld naar voren dat stakeholders een meer richtinggevende rol verwachten van het waterschap. Zij verwachten dat het waterschap komt met een integrale visie op een duurzaam watersysteem en het voortouw neemt om Friesland klimaatbestendig te houden.

Verhelderend

Dat laat Henk Heeringa, manager Bestuursadvisering, Communicatie en Omgeving bij Wetterskip Fryslân op LinkedIn weten: “Een mooi voorbeeld van een waterschap dat op een bewuste manier met haar positie bezig is, is Wetterskip Fryslân. Daarbij heeft Wetterskip bewust gekozen om een diverse groep belanghebbenden te betrekken: van provincie, gemeenten en agrariërs tot ingezetenen, (recreatie)ondernemers, natuurorganisaties en kennis- en samenwerkingspartners. En dat leverde, naast soms pittige discussies, mooie inzichten op.”

 
 
 
“Online-advertentiemarkt is een gevaar voor burgers en democratie”

De oud-reclameman en auteur van boeken over advertentiefraude Bob Hoffman waarschuwt Europees Parlement en roept Europarlementariërs op tot ingrijpen. De sectoren van adtech en online-advertenties zijn in hun huidige vormen een gevaar voor burgers en democratieën. Dat stelt Bob Hoffman, spreker en auteur van zes bekende boeken over adverteren, in een lezing in het Europees Parlement. Hoffman vraagt de Europarlementariërs daarom om wetgeving die tracking verbiedt.

Het probleem is het tracken

“Online adverteren heeft ook een onnodige en gevaarlijke, duistere kant: tracking. Met tracking hebben adverteerders, online website-publishers en online media de mogelijkheid om alles wat we op internet doen te volgen. Maar ook overal waar we fysiek heen gaan. Sommigen noemen het tracking. Anderen noemen het surveillance.”

Advertentiefraude

Het tweede probleem van tracking volgens Hoffman is advertentiefraude, met name ten koste van adverteerders. “In zijn eenvoudigste vorm is advertentiefraude een vorm van misdaad waarbij criminelen geld stelen van bedrijven. De bedrijven denken dat ze reclame kopen, maar ze kopen eigenlijk niets. De volledige brief die Bob Hoffman op 9 maart heeft voorgedragen in het Europees Parlement is via deze link te lezen.

 
 
 
 
 
Transfers
 
 
 
 
 

Kirsten Wind-Ahlers is nu teammanager Communicatie en Content bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Kirsten werkte eerder voor de Regionale Inkooporganisatie Groninger Gemeenten en voor het Groninger Gasberaad.

Paula Bange gaat als marketeer aan de slag voor het nieuwe Werelderfgoedcentrum Waddenzee Lauwersoog. Naast deze opdracht blijft ze werkzaam voor BOOST Smart Industry en beschikbaar als ondernemerscoach. Paula werkte voor tal van verschillende organisaties als Economic Board Groningen, AOG School of Management en Slimmer AI.

Bianca Bosma gaat aan de slag op de afdeling Communicatie van de gemeente Tynaarlo. Ze werkte eerst bij RTV Drenthe, daarna bij EPI-kenniscentrum en vervolgens bij Libau/ Erfgoedloket Groningen.

Yoran Geres is nu communicatieadviseur bij GGD Drenthe. Yoran komt van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en werkte eerder voor Woonrijk Leegstra.

 
 
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
Digitale Academie Noord-Nederland

Op 21 april organiseert de Digitale Academie Noord-Nederland een eerste (regionale) bijeenkomst over het belang en noodzaak van digitale vaardigheden in de arbeidsmarktregio Groningen. Arnout Ponsioen presenteert daar de uitkomsten van een kwalitatief onderzoek naar digitaal kwetsbaren. De bijeenkomst vormt de aftrap van de campagne 'Groningen verlegt het accent naar digitaal' gericht op professionals en vrijwilligers die zich inzetten voor het digitaal vaardiger krijgen van (kwetsbare) inwoners. Binnenkort meer informatie!

 
 
 
 
 
VACATURES
 
 
 
 
 
De vacatures van Jan Boon Communicatie vind je op janboon.com/vacatures
 
 
 
 
 
Gezocht!
 
 
 
 
 
Jan Boon Communicatie

zoekt een duizendpoot, een schaap met 5 poten, een kameleon met voelsprieten voor de belevingswereld van doelgroepen. Je bent van vele markten thuis en hebt dus een brede achtergrond. Mijn opdrachtgever noemt je content specialist.

 
 
 
 
 
Andere vacatures
 
 

Het is ondoenlijk om alle vacatures die ik voorbij zie komen op te nemen in Bonen in de pot. Wat je aantreft is een selectie uit de vele, vele vacatures die er zijn. Wil je dat jouw vacature in Bonen in de pot wordt opgenomen en meer weten over plaatsingsmogelijkheden, neem gerust contact met me op.

 
 
 

De gemeente Pekela is op zoek naar een strategisch communicatieadviseur (32-36 uur). Je adviseert de bestuurders op het gebied van communicatie en voert het woord namens de gemeente richting de media. Stuur je motivatie en CV uiterlijk 26 maart.

DUO zoekt een operationeel manager Communicatie Specialistische teams. Je bent HR-verantwoordelijk en  je geeft leiding aan zo’n twintig medewerkers binnen de specialistische teams. Je focus ligt op de HR-taken, maar je kunt op niveau meepraten en -denken met de specialisten. Je kunt reageren tot en met 26 maart.

ZINN in Haren zoekt een communicatiemedewerker (28 uur). Je kunt je inleven in verschillende doelgroepen, je bouwt met enthousiasme mee aan de naamsbekendheid van ZINN. Solliciteer vóór 3 april.

Provincie Fryslân zoekt een communicatiemedewerker Streekwurk (32 uur). Je bent verbonden aan de afdeling Publyksplein. Ook werk je regelmatig op de projectbureaus van Streekwurk in de gebieden. Ze ontvangen je CV graag uiterlijk 29 maart.

Kids First COP Groningen is op zoek naar een enthousiaste junior communicatieadviseur (24 uur). Je draagt bij aan het marketing- en communicatiebeleid van de organisatie en adviseert de organisatie op dit gebied.

Acute Zorgnetwerk Noord Nederland van het UMCG zoekt een communicatieadviseur Acute Zorgnetwerk Noord Nederland (32 uur). Je zorgt ervoor dat adviseurs in hun dagelijkse werk optimaal worden gefaciliteerd zodat ze hun verantwoordelijkheid kunnen nemen in de communicatie vanuit hun inhoudelijke programma's. Solliciteren kan tot en met 2 april.

De gemeente Midden-Drenthe zoekt een enthousiaste medewerker Communicatie (32 uur). Je draait zelfstandig projecten, stelt eenvoudige communicatieplannen op en bent verantwoordelijk voor de juiste inzet van communicatiemiddelen. Stuur je CV en motivatiebrief vóór 3 april.

NHL Stenden Hogeschool zoekt een adviseur Marketing & Communicatie voor de academies Hospitality en Leisure & Tourism. Je gaat werken aan het vormgeven en realiseren van de strategische en tactische M&C-doelen van jouw academies binnen de kaders van het gezamenlijke NHL Stenden beleid. Je kunt tot en met 30 maart reageren.

Ambulancezorg Groningen zoekt een allround communicatieadviseur (28-32 uur). Je adviseert directie en management over communicatievraagstukken op tactisch en strategisch niveau en houdt daarbij steeds de organisatiedoelstellingen voor ogen. Je kunt tot 27 maart solliciteren.

 
 
 
 
 
Delen
 
 

Als jij iets hebt wat je kunt en wilt delen, aarzel niet dat in Bonen in de pot te doen. Het heeft een bereik van meer dan meer dan 3500 marketing- en communicatieprofessionals en -geïnteresseerden met een leesdichtheid van bijna 50%!

 
 
 
Veiligheid op de werkvloer dankzij sterke communicatie

Veiligheid op de werkvloer is een must in elk bedrijf. Des te meer als je organisatie een productieafdeling heeft. Veiligheid op de werkvloer gaat hand in hand met risico- en veiligheidsbewustzijn. Investeer je in interne preventiecommunicatie? Dan verhoog je het bewustzijn van je medewerkers op risico’s op de werkvloer. Bewustzijn creëert aangepast en veiliger gedrag. Het resultaat? Minder ongevallen.

Driehoek

Om dat veiligheidsbewustzijn te vergroten en onderbouwen, is er de welbekende ‘Driehoek van Heinrich’. Het model toont de verhouding aan tussen ongevallen zonder letsel, met een licht letsel en ongevallen met een zwaar letsel. De theorie stelt dat je zware ongevallen kan terugdringen door te focussen op de kleinere zonder letsel. Een gedragsverandering bij de medewerkers is daarvoor altijd de basis.

Veiligheid = bedrijfscultuur

Door actief te communiceren over veiligheid en veiligheidsmaatregelen naar je medewerkers, maak je veiligheid onderdeel van de bedrijfscultuur. Investeer in een interne preventie- en veiligheidscampagne vanaf dag één. Zo worden je medewerkers gewoon aan de communicatie en passen ze de veiligheidsmaatregelen vanzelf toe, uit gewoonte.

 
 
 
 
 
Soms denk ik wel eens bij mezelf …….
 
 
 
 
 
Nieuw onderzoek naar diversiteit en inclusie

De internationale branchevereniging World Federation of Advertisers start een nieuw onderzoek naar diversiteit en inclusie in de marcom branche. In Nederland zijn BvA en VIA de initiatiefnemers, zij krijgen steun van twaalf andere verenigingen en bedrijven. Het betreft het vervolg op het eerdere onderzoek uit 2021. Doel van de zogenoemde D&I Monitor is om inzichtelijk te maken hoe de marketing- en communicatiesector ervoor staat op het gebied van diversiteit en inclusie, discriminatie en ongewenst gedrag en daarnaast in welke mate mensen zich thuis voelen in het vak. De resultaten van de D&I Monitor worden in juni bekendgemaakt, aldus BvA en VIA.

 
 
 
 
 
En dan nog even dit
 
 
 
 
 
Bestedingen aan tv-reclame in 2022 op recordhoogte

In de tweede helft van 2022 is er opnieuw meer geld uitgegeven op de tv-reclamemarkt. De uitgaven over heel 2022 kwamen uit op 977 miljoen euro (spot en non-spot). Screenforce, de vakorganisatie waarbinnen Ster, ORN, Ad Alliance en Talpa Network samenwerken, spreekt van een nieuw record. Vergeleken met heel 2021 zijn de uitgaven met 8% gestegen. “De kijkersmarkt is bijna terug op het niveau van voor de pandemie”, stelt Screenforce. Het percentage komt overeen met voorspellingen die Screenforce eerder deed.

 
 
 
 
 
Kort ander nieuws
 
 
 
 
 

YFK nu ook in Groningen

Op 10 maart kwam het gehele team van YFK Research & Marketing bij elkaar voor een eerste officiële werkdag in haar nieuwe vestiging aan de Westerkade. Met het nieuwe kantoor is YFK Research & Marketing nu gevestigd in Leeuwarden én Groningen. "De uitbreiding naar Groningen is voor YFK dus eigenlijk een ‘no-brainer’”, aldus mede-eigenaar Heleen Ploeg. ”Vanaf onze oprichting in 2016 zijn we met opdrachtgevers als UMCG, Alfa-college, Marketing Groningen, SKSG, Avebe en de RUG al actief in Groningen en krijgen we er steeds meer opdrachtgevers bij. Om hen nog beter te kunnen bedienen is het belangrijk in de buurt te zitten.”

 
 
 
Uitspraak
 
 
 
 

“Ik wil eindelijk worden wie ik ben, niet wie ik altijd dacht dat anderen wilden dat ik was”

 
 
 
 

“We staan elke dag op, doen wat van ons verwacht wordt, en gaan dan weer slapen, en dat noemen we leven. We saboteren onszelf zonder het te beseffen, omdat we nadoen wat ons ooit is voorgedaan, en dan denken we dat het zo moet gaan. En ondertussen organiseren we de dingen zo, dat we geen tijd hebben om stil te staan bij dat wat we ten diepste voelen. We vergeten wat we waard zijn en durven niet te geloven dat we het goeie wel degelijk verdienen. We vinden het makkelijker om te berusten bij ons leed, om onszelf te troosten na de pijn, dan te kiezen voor wat ons echt gelukkig zou maken.” Dit schrijft Griet Op de Beeck, in haar boek ‘Kom hier dat ik u kus’

 

Soms gebeurt het dat iemand je vrij ongezouten zegt waar het op staat, met jou of met (het) leven. Diegene is een goede vriend, waard om te koesteren, ook al kan zo'n opmerking je overvallen. Want soms is het echt nodig dat iemand je wakker schudt. Of iets. Want soms lees je zo'n ongezouten waarheid in een boek, zoals in dit citaat van Griet Op de Beeck. Dat maakt boeken ook zo waardevol. Soms bieden ze je plezier of afleiding, maar vaak word je geraakt door die ongezouten waarheid die de auteur je in een paar zinnen schetst. Als je die ervaring nog niet hebt gehad, vraag dan eens aan anderen, die goede vriend bijvoorbeeld, welk boek die jou zou gunnen. Laat je verrassen! 

 
 
 
 
 
Op Zoek?
 
 
 
 
 

Zit je vast, zie je door de bomen het bos niet meer, weet jij niet hoe je verder moet of wilt?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging of is jouw organisatie op zoek naar de juiste marketing- en/of communicatieprofessional. Dan kan ik je verder helpen. Wil je meer weten?? Aarzel niet, en neem contact met me op.

 
 
 
 
 
Bonen in de pot
 
 

Je ontvangt Bonen in de pot omdat je een relatie van Jan Boon bent of ingeschreven staat voor nieuwsbrieven van Jan Boon Communicatie.

 

Bonen in de pot wil zo veel zeggen als “hij wil nog wat zeggen maar het is onbelangrijk wat hij te zeggen heeft”, waarmee ik het relatieve van mijn berichten wil aangeven. Lees het vanuit je eigen perspectief.

 

Wil jij een ander attent maken op Bonen in de pot? Klik hier!

 

Jan Boon Communicatie helpt marketing- en communicatieprofessionals een (volgende) stap in hun carrière te maken en helpt daarmee organisaties, ondernemingen, bedrijven en instellingen de juiste marketing- en communicatieprofessional te vinden.

 

Disclaimer

Jan Boon Communicatie besteedt de grootst mogelijke zorg aan de samenstelling en inhoud van Bonen in de pot. Het publiceren van de inhoud, artikelen, (andermans) meningen in Bonen in de pot betekent niet dat ik als samensteller van Bonen in de pot het er altijd mee eens ben!

Aan de inhoud van Bonen in de pot kunnen geen rechten worden ontleend. Jan Boon Communicatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor directe of indirecte schade die voortvloeit uit de inhoud van Bonen in de pot.

 
 
 
Jan Boon
 
Jan Boon

Helper, deler en vooral levensgenieter

Samensteller van Bonen in de pot

De primaire activiteiten van Jan Boon Communicatie richten zich op het samenbrengen en coachen van mensen en organisaties op het gebied van communicatie. Dit betekent het ondersteunen in het ontwikkelen van ambities van zowel professionals als organisaties. Hierbij focus ik me op oplossings- als ontwikkelingsgericht begeleiden. Soms ben ik gids, maar meestal reisgenoot, samen zoekend naar nieuwe wegen om tot oplossingen te komen.

Meer informatie vindt u op www.janboon.com
 
 
 
 
 
 
Deze nieuwsbrief wordt mede mogelijk gemaakt door:
 
 
Ga naar iwink.nl
 
 
Deze nieuwsbrief is verzonden met iMailingtool   |   Doorsturen   |   Afmelden