Onderwerp:

Met kunst en cultuur het jaar uit

Datum: 17-12-2018 12:10:39
Met kunst en cultuur het jaar uit
 

Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie

 
 
17 dec 2018
Met kunst en cultuur het jaar uit
 
Met kunst en cultuur het jaar uit
 
 
 
 
DONATIE OP LOCATIE
 
DONATIE OP LOCATIE
NIEUWE WERKVORM VSBFONDS I.S.M. REGIONALE PARTNERS
 

Medewerkers van VSBfonds gaan het land in, om in samenwerking met regionale partners zoals Cultuurmij Oost te spreken met mensen die een initiatief hebben dat lokale of regionale impact heeft. Het gesprek maakt deel uit van de behandeling van aanvragen tot € 10.000,-. Binnen een week na het gesprek horen aanvragers of ze van VSBfonds een donatie krijgen. 

Heb je een mooi idee waardoor andere mensen mee kunnen doen aan een sociale of culturele activiteit die hier lokaal of regionaal impact heeft? Doe dan een aanvraag bij VSBfonds.

DONATIE OP LOCATIE
Angela Verdurmen
Lees meer
 
 
 
 
OPLOOP#4 KOMT ERAAN!
 

In 2019 organiseert Cultuurmij Oost de vierde OPLOOP, om nieuwe ideeën op te doen met kunst, kunstenaars en bijzondere sprekers. Noteer alvast donderdag 14 maart in de agenda: OPLOOP#4 in de Agnietenhof, Tiel.

 

 
 
CONFERENTIE NEXT STOP: ONBEPERKT KUNST EN CULTUUR
 
CONFERENTIE NEXT STOP: ONBEPERKT KUNST EN CULTUUR
 

Samen met LKCA, Plein C, Stichting Kunst & Cultuur, Fonds voor Cultuurparticipatie en St Tamino organiseren wij een conferentie voor iedereen die meer wil doen met kunst en cultuur voor mensen met een beperking. Op woensdag 10 april 2019 in Antropia, Zeist. 

Next Stop voor: De leerkracht en kunstvakdocent in het (speciaal) onderwijs die elke leerling passend cultuuronderwijs wil bieden. De cultuurcoördinator, kunstvakdocent of schooldirecteur die behoefte heeft aan meer fundament voor cultuuronderwijs voor kinderen met een beperking. De beleidsmedewerker of cultuurcoach die inclusieve cultuureducatie vorm wil geven in de eigen gemeente. De kunstenaar of culturele organisatie die de uitdaging aandurft.

CONFERENTIE NEXT STOP: ONBEPERKT KUNST EN CULTUUR
Marian Meeuwsen
Aanmelden
 
 
 
KUNSTBENDE WORKSHOPDAG
 
KUNSTBENDE WORKSHOPDAG
 

Creatief talent moet alle ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Dat vinden ze bij Rabobank en Kunstbende ook. Om de drempel voor deelname aan de voorronde van Kunstbende Gelderland laag te houden, organiseert Cultuurmij Oost zondag 13 januari een workshopdag in de Jacobiberg Arnhem. Deze dag wordt gefinancierd door de bank en is gratis voor alle jongeren van 13 tot en met 18 jaar. Bekende kunstenaars, waaronder Stefano Keizers, gaan in diverse disciplines aan de slag. Heb je in je omgeving potentiële belangstellenden, tip ze dan door dit bericht met hen te delen. Kunstbende Gelderland organiseert nog meer workshops in die week. Op de site van Jong in Arnhem lees je hier alles over.  

KUNSTBENDE WORKSHOPDAG
Harm Baaijens
Aanmelden
 
 
 
DE KASTEELMONOLOGEN
 
DE KASTEELMONOLOGEN
 

De gemeente Bronckhorst staat bekend om zijn vele kastelen. In het weelderige groen zijn legio bijzondere landgoederen te vinden die erg populair zijn bij het publiek, maar niet of moeilijk toegankelijk zijn. 

Voor het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek 2017-2020 kregen drie jonge schrijvers de opdracht de verbeelding rond de kastelen op gang te brengen. Ze schreven een eigentijdse theatermonoloog op basis van kasteel Hackfort in Vorden. Corinne Heyrman was een van hen, ze vertelt in dit filmpje over haar werkproces. Theater NORA onderzoekt nu de mogelijkheden om deze monologen in het voorjaar van 2019 op de planken te brengen. 

DE KASTEELMONOLOGEN
Erna aan de Stegge
KUNSTWERKT
 
 
 
GELDERSE PODIA: NIEUWE SAMENWERKING
 
GELDERSE PODIA: NIEUWE SAMENWERKING
 

Om elkaar te versterken hebben 20 Gelderse podia zich verenigd. Het betreft podia tot 600 stoelen, variërend van middelgrote zalen met professionele krachten tot kleine theaters die draaien op de inzet van vrijwilligers. Allemaal delen zij hun grote passie voor theater. Cultuurmij Oost begeleidt de podia graag bij ondermeer hun vraag naar hoe zij inclusiever kunnen worden. 

Het woord inclusie gonst overal, in beleidsstukken en artikelen. Boekman (Nederlands forum voor kunst, cultuur en beleid) wijdt er een nummer aan (#115, zomer 2018). Ik vroeg mij af wat ik met inclusie binnen mijn cultuurorganisatie kan. Elsbeth Rozenboom beschreef haar persoonlijke zoektocht, stappen in het denken. 

GELDERSE PODIA: NIEUWE SAMENWERKING
Elsbeth Rozenboom
Lees meer
 
 
 
 
IN DE AGENDA
 

Kunst- en cultuurproject taNDem kick-off bijeenkomst donderdag 31 januari 2019 - Kulturhus, Borne

Oploop #4  donderdag 14 maart 2019 - Agnietenhof, Tiel

DwarsLAB CMK Gelderland bijeenkomst alle LAB's – vrijdag 5 april 2019 - Musis, Arnhem

Conferentie Next Stop woensdag 10 april 2019 - Antropia, Zeist

Kunstbende Voorronde Gelderland paasmaandag 22 april 2019 - Doornroosje, Nijmegen

                                                           
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: