Onderwerp:

Uw Uniform Pensioenoverzicht 2020

Datum: 19-09-2020 15:36:03
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
september 2020
 
Uw Uniform Pensioenoverzicht 2020
 
Uw Uniform Pensioenoverzicht 2020
 
 
 
Uw Uniform Pensioenoverzicht is onderweg
 

Uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) geeft inzicht in uw pensioen bij Pensioenfonds DNB. Het UPO staat binnenkort voor u klaar in de Mijn-omgeving van de website. U kunt op uw persoonlijke omgeving inloggen met uw DigiD.

Op het UPO kunt u onder andere zien hoeveel pensioen u tot nu toe bij ons heeft opgebouwd. Ook ziet u hoeveel pensioen u kunt bereiken als u blijft werken bij DNB. Het UPO geeft daarnaast nog meer informatie, bijvoorbeeld wat uw eventuele partner en kinderen krijgen als u komt te overlijden. Vragen over uw UPO? Ga naar de website en klik op de categorie ‘Uniform Pensioenoverzicht.’

 
Bekijk de veelgestelde vragen in de categorie 'UPO'
 
 
 
Nieuw op het UPO: als het mee of tegenzit
 
Nieuw op het UPO: als het mee of tegenzit
 

Vanaf dit jaar (2020) zijn pensioenfondsen verplicht u in verschillende situaties te laten zien wat u in de toekomst aan pensioen kunt verwachten. Daarom vindt u onder het kopje ‘Hoe zeker is uw pensioen?’ een overzicht met bedragen die rekening houden met toekomstige gebeurtenissen. Die toekomstige gebeurtenissen zijn bijvoorbeeld een tegenvallende economie, geen indexatie of slechte beleggingsresultaten. Maar ook een juist bloeiende economie, volledige indexatie of positieve beleggingsresultaten. Er staan daarom meerdere pijlen, met daarbij informatie als het meezit of als het tegenzit en het pensioen waar u waarschijnlijk op uit komt waarbij rekening is gehouden met inflatie. Het bedrag is daarom anders dan het te bereiken pensioen dat eerder in het UPO genoemd wordt. 

 
Lees wat de bedragen bij de pijlen betekenen
 
 
 
 
De pensioenregeling wordt eenvoudiger: wat merkt u daarvan?
 

Pensioenfonds DNB is begonnen met het vereenvoudigen van de pensioenregeling. Dat betekent dat in veel gevallen de bedragen op het UPO 2020 anders kunnen zijn dan vorig jaar.

 

Zo was er een groep deelnemers van wie een deel van het ouderdomspensioen zou ingaan op 65-jarige leeftijd. Dat is aangepast naar 68 jaar. Het totale pensioenbedrag op het UPO is daardoor voor deze groep hoger geworden. Dit betekent niet dat u tot uw 68ste verplicht moet doorwerken. Zo kunt u uw pensioen op u 65e laten ingaan of u kunt met pensioen op het moment dat u ook AOW ontvangt. U bepaalt namelijk nog altijd zelf wanneer u uw pensioen wilt laten ingaan.

 

Een andere wijziging is doorgevoerd bij het partnerpensioen. Uw partnerpensioen is vanaf 2020 volledig  op risicobasis. Het is als het ware een verzekering. Wanneer u nog bij DNB werkt en ouderdomspensioen opbouwt, is er voor uw partner een partnerpensioen als u overlijdt. Gaat u uit dienst bij DNB, dan bouwt u geen ouderdomspensioen meer op. Er is op dat moment ook géén partnerpensioen verzekerd. Ook dit ziet u dit jaar al terug op het UPO. Op de website leest u er meer over.

 

Als u uit dienst gaat bij DNB kunt u wél een deel van uw ouderdomspensioen omruilen voor partnerpensioen. Zo zorgt u ervoor dat u uw partner toch verzorgd achterlaat als u overlijdt. Wat dit in cijfers voor u betekent, ziet u in het pensioendashboard. Wilt u meer lezen over deze optie, kijk dan op onze website.

 
 
 
Het pensioendashboard
 
Het pensioendashboard
 

In het pensioendashboard vindt u het te bereiken pensioen ook terug. Waar het UPO meer een ‘jaaroverzicht’ is, kunt u met het pensioendashboard een berekening voor de toekomst maken. U kunt in het pensioendashboard ook uw pensioen toevoegen dat u elders heeft opgebouwd.

 
Ga naar het pensioendashboard om te bekijken wat u allemaal met uw pensioen kunt doen
 
 
 
En vergeet mijnpensioenoverzicht.nl niet!
 
En vergeet mijnpensioenoverzicht.nl niet!
 

Het pensioendashboard geeft u inzicht in uw pensioen bij Pensioenfonds DNB. Maar op MijnPensioenoverzicht.nl ziet u al uw opgebouwde pensioenen terug. Dus ook als u nog elders pensioen heeft opgebouwd. Bovendien ziet u er de AOW-bedragen bij opgeteld.  

Klik op ‘Vooruitblik' om te zien hoeveel ouderdomspensioen en AOW u kunt krijgen als het mee- of tegenzit met bijvoorbeeld de economie.

 
Ga naar mijnpensioenoverzicht.nl
 
 
 
 
De medewerkers van de Pensioendesk staan voor u klaar!
 
Vragen over pensioen? Bel of mail ons.
 

De Pensioendesk is te bereiken via (050) 582 79 79, of stuur uw e-mail naar: dnbpensioeninfo@tkppensioen.nl.

 
 
 
LinkedIn  Volg ons op LinkedIn
 
 
U ontvangt deze e-mail omdat u pensioen opbouwt of pensioen ontvangt van Pensioenfonds DNB
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
Wilt u uw e-mailadres aanpassen? Dat kunt u hier doen.
 
Pensioenfonds DNB, Postbus 501, 9700 AM Groningen
Disclaimer   |   Privacy   |   Contact
 
Verzonden met Kirra Mailer   |   Homepage   |   Doorsturen   |   Printen