Onderwerp:

Nieuwsbrief Bouw ZP7

Datum: 17-06-2021 09:20:58
           
    Bekijk de webversie Juni 2021    
           
   
 
   
  Nieuwsbrief
  Bouw ZP7
 
   
 
 

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat we je graag informeren over de ontwikkelingen bij de bouw van Zernikeplein 7. De VanOlstToren en de omringende gebouwen ondergaan een metamorfose door een combinatie van nieuw- en verbouw en renovatie. Het uiteindelijke nieuwe gebouw op ZP7 krijgt een nieuwe naam: De VanOlstBorg. In deze nieuwsbrief geven we een kijkje achter de schermen.

 
 
 
 
Bekijk de video: veilig bouwen voor een veilige school
Veiligheid is een belangrijk onderwerp bij het realiseren van een gebouw. Er komt heel wat bij kijken. Daarnaast is het opleveren van een veilig gebouw voor de gebruikers ook cruciaal. Hoe zorg je voor een gebouw waar iedereen veilig kan functioneren en in geval van nood ook veilig uit kan komen? Bekijk nu aflevering 8 van onze videoserie:

 
 
 
Bouwupdate van de BAM
De BAM werkt op dit moment aan de laatste puntjes op de i voor de oplevering van de E-vleugel en B-vleugel. Onderstaande fotocollage geeft een kijkje in de keuken:

 
 
 
Hoofdingang ZP7 en Atrium afgesloten vanaf 12 juli

Vanwege bouwwerkzaamheden is de hoofdingang van Zernikeplein 7 vanaf maandag 12 juli t/m vrijdag 1 oktober 2021 afgesloten. Ook het Atrium op Zernikeplein 7 is gedurende de zomer en tot maandag 6 september niet toegankelijk.

Reden voor de afsluiting is de laatste fase van het (nieuw)bouwproject ZP7 waarin de begane grond wordt aangepakt. Vanaf maandag 12 juli beginnen de werkzaamheden: de huidige Coffee Bean in het Atrium wordt enkele meters verplaatst. Ook wordt de wachtruimte achter de centrale receptie anders ingericht. Tenslotte worden in het Atrium de onderste twee podiumdelen verwijderd om een goede doorgang te realiseren tussen de nieuw A-vleugel en B-vleugel.
 
Bovenstaande werkzaamheden hebben tot gevolg dat medewerkers en studenten vanaf 12 juli tijdelijk geen gebruik kunnen maken van de hoofdingang. Onderstaande plattegronden laten zien van welke (tijdelijke) ingangen gebruik gemaakt kan worden. Er wordt gezorgd voor duidelijke bewegwijzering in en rondom het gebouw.
 
Heb je vragen over de werkzaamheden? Bekijk dan onze veel gestelde vragen of neem contact op het servicepunt van Zernikeplein 7. Hier kun je ook onderstaande plattegronden downloaden.


 
 
 
Nieuw: de Gerardus de San conferentiezaal
Op Zernikeplein 7 is vanaf september een nieuwe conferentieruimte: de Gerardus de San conferentiezaal. De nieuwe conferentiezaal vind je op de begane grond van de B-vleugel, nagenoeg op dezelfde plek als waar voorheen De Appel stond.
 
​De conferentiezaal biedt 500 zitplaatsen en is voorzien van een eigen regieruimte met de nieuwste technieken op het gebied van licht en geluid. Marguitt Viñas van het Evenementenbureau op ZP7 kan niet wachten om de nieuwe zaal in gebruik te nemen: "Er is binnen de Hanze veel vraag naar grote ruimtes voor tal van gelegenheden. De nieuwe conferentiezaal op ZP7 is groter en beter dan wat we eerder hadden. Ik denk dat het de mooiste zaal is die de Hanze straks heeft. Ik ben er trots op dat we deze zaal straks kunnen aanbieden!"


Een impressie van de nieuwe conferentiezaal. Via een foyer is de conferentiezaal middels twee toegangsdeuren te betreden

Het idee om de naam Gerardus de San te koppelen aan de conferentiezaal komt voort uit het nieuwsbericht dat stadsgids Henk Bakker een bijzondere ontdekking deed. Op de Zuiderbegraafplaats in Groningen vond hij het graf van Gerardus de San (1754-1830) terug.

De Vlaamse kunstschilder De San was vanaf de oprichting in 1798 de eerste docent van de Academie van Teeken-, Bouw- en Zeevaartkunde in Groningen, het begin van de huidige Hanzehogeschool Groningen. Henk Bakker ontdekte bij toeval het graf. Een grafsteen was er niet, maar wel lag er onder het gras een marmeren herdenkingszuil waar op staat 'Hulde aan De San van zijne leerlingen.' De Hanzehogeschool Groningen heeft die herdenkingszuil in 2020 laten opknappen en herplaatsen op de Zuiderbegraafplaats.
 
De nieuwe conferentiezaal kan vanaf september, afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen, in gebruik worden genomen. Reserveren kan via het Evenementenbureau.
 
 
 
De B-vleugel: wie worden de bewoners?
De nieuwbouw van Zernikeplein 7 bevindt zich in de laatste fase. Met de oplevering van de nieuwe B-vleugel deze zomer, is het nieuwbouwgedeelte officieel klaar. Dit betekent weer een zomer vol verhuizingen, want de eerste nieuwe gebruikers van de B-vleugel nemen hun intrek.
 
De begane grond
Op de begane grond van de B-vleugel komt allereerst een gloednieuwe conferentiezaal. Ook de Canonshop (op dit moment in het U-gebouw) komt naar de begane grond van de B-vleugel, evenals het Logistiek Centrum (op dit moment op Zernikepark 2). Tenslotte biedt de begane grond ruimte aan het Kenniscentrum NoorderRuimte (op dit moment op ZP11) en HanzePro (op dit moment op Zernikepark 4).
 
Eerste verdieping
Op de eerste verdieping van de B-vleugel komt het Instituut voor Rechtenstudies (SIRE), samen met de International Business School (IBS). IBS komt een jaartje later in de nieuwbouw dan SIRE, omdat een deel van de afdeling IBS in de huidige F-vleugel zal zijn. De F-vleugel wordt komend studiejaar eerst nog volledig gerenoveerd. SIRE is dus vanaf aankomende september in de nieuwbouw te vinden, IBS vanaf september 2022. Ook vind je op de eerste verdieping straks het Centrum voor Talent & Leren en een digitaal toetslokaal voor 160 personen. Dit lokaal is tevens geschikt als collegezaal. 

Nieuwe nummering
Met de nieuw- en verbouw wordt vanaf komend studiejaar op ZP7 ook nieuwe ruimtenummering gehanteerd, te weten A-ruimtes (A-vleugel), B-ruimtes (B-vleugel en huidige E-/F-vleugel) en T-ruimtes (Van OlstToren). De huidige E- en F-vleugel krijgen bij de lokalen en kantoren dus ook B-nummers.

Timelapse opbouw nieuwe B-vleugel

 
 
 
Wil je meer weten over het project Bouw ZP7?
Kijk op hanze.nl/bouwzp7 of volg ons op Instagram via @bouwzp7.
 
   
 
 
  The English version will soon be available on www.hanzegroningen.eu/constructionZP7  
 
 
  www.hanze.nl     © 2021 Hanzehogeschool Groningen Afmelden  
  In onze privacyverklaring is te lezen hoe we met persoonsgegevens omgaan.