Onderwerp:

Stadsnieuws 20 april 2017

Datum: 20-04-2017 16:30:17
Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of ga naar de online versie.
 
Gemeente Groningen STAD
 
  20 april 2017  
  stadsnieuws  
 
Gemeente Groningen
   
 
Agenda
 
  Snel naar:
- agenda gemeenteraad
- groningen.nl/mijnwijk
- bekendmakingen
- mail Stadsnieuws
 
 
 
 
Aanmelden
 
Afmelden
 
Doorsturen
 
 
 
 In deze nieuwsbrief...
 
 
Plannen voor 140 nieuwe woningen in binnenstad  
2017-04-19
Afgelopen tijd maakten 16 architectenbureaus plannen voor 140 nieuwe woningen in de binnenstad. Dat deden ze tijdens de manifestatie ‘Wonen in Stadshart’. De gemeente verwacht dat de helft van alle projecten binnen drie jaar doorgaat. Op 22 mei opent een tentoonstelling over de plannen.
Lees verder in de nota

Betere opritten bij Vesta op Zuidelijke Ringweg
2017-04-19
De gemeente gaat in het najaar de op- en afritten van de Westelijke Ringweg bij Vesta verbeteren. Hierdoor neemt de verkeersveiligheid toe en kunnen bussen makkelijker de Ringweg opdraaien. Er komen bredere bochten en een zogenoemde tweelichter. Hierdoor hebben bussen en hulpdiensten straks voorrang, taxi’s niet.
Lees meer in de nota

Minder ligplaatsen, meer recreatie en bootjes in diepenring 
2017-04-19
De gemeente wil het water in de stad en vooral de Diepenring mooier maken. Bijvoorbeeld door meer terrassen aan en op het water. Daarom moet het aantal ligplaatsen voor woonschepen in de diepenring op den duur met 29 verminderen. Het plan is om dat vooral te doen bij het BIM-benzinestation, de stadsschouwburg en rondom de nog te bouwen Kattendiepsterbrug. Op andere plekken in de stad komen er juist ligplaatsen bij. Dit staat in de Watervisie die B&W voorleggen aan de gemeenteraad.

Lees meer in de nota

B&W werken aan minder regels 
2017-04-19
B&W willen overbodige regels uit de Algemene Plaatselijke Verordening schrappen. Een voorbeeld hiervan is het stoepkrijtverbod dat gaat verdwijnen. Het college kijkt ook naar andere vernieuwingen in het beleid zodat de omgang tussen overheid en burger niet onnodig wordt gehinderd.
Lees verder in de nota

Papiermolen later open en week later dicht
2017-04-19
Het seizoen van de Papiermolen schuift op: het zwembad gaat later open in het voorjaar en een week later dicht in het naseizoen. Zo wil de gemeente de kans verkleinen dat de seizoenssluiting samenvalt met de warmste dagen van het jaar zoals in 2016 gebeurde. Het openluchtzwembad gaat ’s avonds standaard een uur eerder dicht, maar blijft in de avonduren juist langer open bij mooi weer. In 2018 is de Papiermolen gesloten vanwege renovatie.

Lees meer in de nota

Groninger delegatie bezoek zusterstad Tianjin
2017-04-19
Burgemeester Peter den Oudsten brengt deze week een officieel bezoek van enkele dagen aan de Chinese zusterstad Tianjin. Hij staat aan het hoofd van een delegatie van dertig personen, afkomstig van het UMCG, de Hanzehogeschool, bedrijfsleven en de gemeente Groningen.
Lees verder

Ruim baan voor fietsers in Stad 
2017-04-19
Het college van B&W heeft ingestemd met drie grote fietsprojecten die, als de raad er in mei mee instemt, nog dit jaar hun beslag krijgen. Het gaat om de aanleg van een unieke fietsrotonde op de kruising Wilhelminakade/Prinsesseweg, het definitieve ontwerp van het fietspad door park Selwerd, inclusief het creëren van voorrang voor fietsers op de oversteek van de Eikenlaan en de ecologische optimalisatie van het tracé voor de fietsroute plus langs de Helperzoom. 

Lees verder

Vastgoedmarkt trekt fors aan
2017-04-19
De vastgoedmarkt in Groningen heeft zich in 2015 en 2016 positief ontwikkeld. In zowel de kantoren- als de bedrijfsruimtemarkt nam de vraag toe, terwijl de leegstand en het beschikbare aanbod kleiner werden. Dat blijkt uit de Vastgoedmonitor van de gemeente Groningen.
Lees meer

Vakantieactiviteiten voor kinderen in Groninger zwembaden
2017-04-19
Zwembad de Parrel, het Helperzwembad en zwembad Kardinge organiseren in de meivakantie diverse activiteiten voor kinderen. De activiteiten vinden in de middagen van maandag 24 april tot vrijdag 28 april plaats: de eerste week van de vakantie.

Lees verder

Nieuwe bushalte Centrum bij Westerhaven

2017-04-18
Op 18 april steken de wethouders Van Keulen, De Rook en Van der Schaaf op symbolische wijze de eerste schep in de grond voor de nieuw aan te leggen Centrumhalte West. Dit project is het eerste project van vele tientallen projecten die de binnenstad aantrekkelijker, veiliger en toegankelijker gaan maken.

Lees meer

Verlengde Lodewijkstraat gedeeltelijk afgesloten voor verkeer
2017-04-13
Als voorbereiding op de ombouw van de zuidelijke ringweg werkt de gemeente Groningen aan het verleggen van de riolering. Door dit werk is de Verlengde Lodewijkstraat voor fietsers en automobilisten afgesloten van dinsdag 18 april tot en met woensdag 26 april. Er wordt gewerkt op de kruising Verlengde Lodewijkstraat - Esperantostraat.
Lees verder
 
 
 
  Stadsnieuws 13 april 2017  
 


Altijd direct op de hoogte van het laatste nieuws?
Volg ons op Twitter: @gem_groningen
Facebook: www.facebook.com/groningen050
Instagram: @gemeente_groningen
 

 
 
 
 
 
 
 
Deze mail is verstuurd met iWink Mailingtool
 
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: