Onderwerp:

Het laatste nieuws van uw pensioenfonds

Datum: 18-12-2017 15:21:27
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
december 2017
 
Het laatste nieuws van uw pensioenfonds
 
Het laatste nieuws van uw pensioenfonds
 
 
Financiële situatie ook deze maand verbeterd
 
Financiële situatie ook deze maand verbeterd
 
De beleidsdekkingsgraad van het Bakkers Pensioenfonds is in november opnieuw gestegen, namelijk van 100,2% naar 100,8%. Daarmee trekt ons fonds de stijgende lijn door die in het begin van het jaar is ingezet. Het herstel gaat sneller dan in ons herstelplan is aangegeven. De minimale beleidsdekkingsgraad van 104,3% is echter nog niet bereikt en daarom is onze financiële positie op dit moment nog niet goed genoeg. In de tekst hierboven bij de ovenknop leest u welke gevolgen dit (mogelijk) voor u heeft.
 
Volg de ontwikkeling van onze beleidsdekkingsgraad
 
 
 
Pensioenleeftijd naar 68 jaar
 
Pensioenleeftijd naar 68 jaar
 
We leven langer en genieten langer van ons pensioen. Dat kost geld. Om de pensioenen betaalbaar te houden, past de overheid de pensioenrichtleeftijd aan op de stijgende levensverwachting. Vanaf 1 januari 2018 is de wettelijke pensioenrichtleeftijd 68 jaar. Werkgevers- en werknemersorganisaties in de bakkersbranche hebben ervoor gekozen om hierbij aan te sluiten. Daarom gaat ook de pensioenleeftijd bij het Bakkers Pensioenfonds omhoog.
 
Wat betekent dit voor u?
 
 
 
 
Gezond werken
 

De cao voor het Bakkersbedrijf kent een vitaliteitsregeling. Deze regeling houdt in dat iedereen vanaf 60 jaar 80% kan werken, tegen 90% loon, met 100% pensioenopbouw. Met deze regeling kunt u op een gezonde manier langer doorwerken. De regeling geldt tot uiterlijk het moment dat u de AOW-leeftijd bereikt. Lees meer over de vitaliteitsregeling in deze brochure.

U bouwt pensioen op binnen de pensioenregeling van het Bakkers Pensioenfonds. Het bedrag dat u uiteindelijk krijgt uitgekeerd, is niet alleen afhankelijk van uw salaris en de periode dat u pensioen opbouwt. Het is ook afhankelijk van de pensioenkeuzes die u maakt. 

 
Bekijk de pensioenkeuzes
 
 
 
 
 
Waardeoverdracht weer mogelijk
 
De beleidsdekkingsgraad van het Bakkers Pensioenfonds ligt weer boven de 100%, namelijk 100,8%. Dit betekent dat op dit moment de aanvragen voor waardeoverdracht weer in behandeling worden genomen.
 
Hoe werkt waardeoverdracht precies?
 
 
 
 
Waarom beleggen en niet sparen?
 
We hebben steeds meer geld nodig om alle pensioenen te kunnen betalen. Daarom zetten we ons iedere dag in om de pensioenpot te laten groeien. Beleggen levert op lange termijn het meeste geld op. Meer dan sparen. Als we niet zouden beleggen, zou u minder pensioen krijgen of meer premie moeten betalen. Kortom: door te beleggen, willen we ervoor zorgen dat u (later) genoeg pensioen krijgt. Zodat u kunt genieten van uw oude dag.
 
Lees meer
 
 
 
 
 
Wij wensen u alvast een fijne decembermaand
 

Vragen in deze laatste weken van het jaar? Wij zitten klaar om u te helpen. Bel ons via (050) 522 50 00, of stuur uw e-mail naar pensioen@bakkerspensioen.nl.

 
 
 
 
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
 
Wilt u uw e-mailadres aanpassen? Dat kunt u hier doen.
 
Verzonden met iMailingtool   |   Doorsturen   |   Printen
 
 
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: