Onderwerp:

TEST: Nieuwsbrief Gezonde School VO

Datum: 01-09-2020 10:57:14
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
Nieuwsbrief Gezonde School VO
september 2020
GGD Groningen
 
 
 
 
 
  Corona  
 
 
Nog steeds hebben we last van het coronavirus, uw school worstelt hier misschien ook nog mee. Van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen heeft u al veel informatie ontvangen. 

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u bellen met GGD Groningen: 050 367 4991. We zijn bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 uur.

U kunt ook een WhatsApp-bericht sturen naar: 06 525 792 53.

Alle informatie over corona voor scholen vindt u hier.
 
 
 
 
 
  Aandacht voor gezonde relaties en seksualiteit  
 
  Aandacht voor gezonde relaties en seksualiteit  
 
 
Het is belangrijk om op jonge leeftijd te beginnen met aandacht voor relaties en seksualiteit, zowel thuis als op school. Hierdoor krijgen jongeren op tijd informatie over onderwerpen als gezonde relaties, veilig vrijen en zwangerschap. Ook durven ze vragen te stellen over onderwerpen zoals diversiteit, wensen en grenzen. Dit draagt bij aan een positieve en gezonde seksuele ontwikkeling.

De overheid ondersteunt scholen die dit thema oppakken volgens de Gezonde school-aanpak. Daarom zijn er interessante subsidies voor scholen die hieraan willen werken.

Van maandag 5 oktober t/m maandag 16 november 2020 kunnen scholen (PO, VO en MBO) hun belangstelling kenbaar maken voor ronde 3, najaar 2020, van de Stimuleringsregeling Gezonde Relaties & Seksualiteit.

Hier vindt u meer informatie.
 
 
 
 
 
  Lekker naar Buiten! met subsidie Jong Leren Eten  
 
  Lekker naar Buiten! met subsidie Jong Leren Eten  
 
 
Met als motto ‘Lekker naar buiten!’ kunnen alle scholen subsidie aanvragen voor 3 activiteiten: moestuinieren, koken of een excursie of gastles op het gebied van voeding. 

Per schoollocatie kan maximaal 2.000 euro aangevraagd worden. De regeling gaat open op dinsdag 1 september 2020 en sluit op woensdag 30 september 2020. 
Hier kunt u zich aanmelden.

Uw school ontvangt op het opgegeven mailadres een ‘notificatie,’ ter bevestiging van de belangstellingsregistratie.

Meer informatie over Lekker naar Buiten! vindt u hier
 
 
 
 
 
  Subsidie watertappunten, nu ook voor voortgezet onderwijs  
 
  Subsidie watertappunten, nu ook voor voortgezet onderwijs  
 
 
Vanaf 23 september 2020 – Nationale Kraanwaterdag – kunnen scholen belangstelling registreren voor de 2e ronde van de Subsidieregeling watertappunten.

Via de regeling krijgen scholen een tegemoetkoming in de aanschaf, aanleg en het onderhoud van een watertappunt buiten.
 
 
 
 
 
  Opdrachten gezonde en duurzame voeding voor werkgroepen  
 
 
Opdrachten gezonde en duurzame voeding voor werkgroepen Heeft uw school een Technasium-afdeling of werkt u met projecten waarbij de leerlingen zelf aan de slag gaan in werkgroepen?

Meld u dan aan bij de makelaars Jong Leren Eten in Groningen. Zij hebben diverse opdrachten liggen waar uw leerlingen aan kunnen werken.

Denk aan opdrachten als: het terugdringen van voedselverspilling, het geschikt maken van een website over gezonde en duurzame voeding voor jongeren, het koken van een gezonde en duurzame maaltijd voor klasgenoten en nog veel meer.
 
 
 
 
 
  Smokefree Challenge  
 
 
Roken uw leerlingen niet? Fijn!

Want dan is de kans een stuk kleiner dat ze dat op latere leeftijd wel gaan doen. De Smokefree Challenge daagt leerlingen uit klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs uit om voor een gezonde leefstijl te kiezen. Door een halfjaar niet te (beginnen met) roken maken ze kans op leuke prijzen.

U kunt uw school weer intekenen voor deze Challenge.
Smokefree Challenge
 
 
 
           
          Afmelden
           
 
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: