Onderwerp:

Werkgeversnieuwsbrief Pensioenfonds Vervoer

Datum: 10-03-2020 09:22:16
Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen?
Klik hier voor de online versie
Nieuwsbrief werkgevers
Februari 2020
www.pfvervoer.nl   werkgever@pfvervoer.nl
Inhoud

Vergroten betrouwbaarheid gegevens door extra controles

Geef uiterlijk 1 maart de nieuwe loongegevens door

Goed werkgeverschap bij langdurig zieke werknemers

Nieuwe contactgegevens? Geef ze door!

Heeft u vragen?

U kunt ons bellen (050) 582 98 88  van 8.00 - 17.00 uur. Of stuur een e-mail naar werkgever@pfvervoer.nl.
Snel naar

Looncomponenten 2020
Notadata & vervaldata 2020
- Kerncijfers 2020
Vergroten betrouwbaarheid gegevens door extra controles

We vergelijken met gegevens van de Belastingdienst, NIWO en KvK
De gegevens uit de administratie van Pensioenfonds Vervoer worden steeds betrouwbaarder. Dat komt doordat we de gegevens die u aan ons opgeeft vergelijken met de gegevens die u bij de Belastingdienst aanlevert en met de gegevens die wij van UWV krijgen. We kijken ook of er een logisch verband is tussen de vergunningen die het NIWO heeft afgegeven en het aantal medewerkers in uw onderneming.
 
We bekijken ook oude gegevens
De komende tijd gaan we ook oude gegevens uit onze administratie vergelijken met gegevens van de Belastingdienst en van UWV. Dit doen wij met gegevens vanaf 2012. Zien wij verschillen tussen onze gegevens en de gegevens die bij de Belastingdienst of UWV bekend zijn? Dan nemen wij contact met u op, om samen met u uit te zoeken waardoor de verschillen zijn ontstaan.    

Alles in orde? Dan doen we daarna af en toe een controle
Kloppen alle gegevens? Allereerst dan een compliment voor u en dank dat u zo zorgvuldig de gegevens heeft aangeleverd. We kijken in de toekomst af en toe of er verschillen zijn tussen de gegevens die u aanlevert en de gegevens die wij van andere organisaties krijgen.
Geef uiterlijk 1 maart de nieuwe loongegevens door

Vanaf 1 januari kunt u de loongegevens 2020 van uw werknemers opgeven in het werkgeversportaal. Net als vorige jaren vragen wij u daarna te verklaren dat de loongegevens die in het portaal staan helemaal bijgewerkt zijn.  
 
In het looncomponentenoverzicht ziet u welke onderdelen van het salaris meetellen voor het pensioen. Direct naar looncomponenten 2020

Verandert er niets in het loon van uw werknemers?
Verklaar dan dat de gegevens juist en compleet zijn en laat ons via e-mail weten dat de loongegevens hetzelfde zijn als vorig jaar.

> Loongegevens doorgeven
Goed werkgeverschap bij langdurig zieke werknemers

Heeft u langdurig zieke werknemers ‘slapend’ in dienst en is er geen zicht op re-integratie? Dan moet u het dienstverband beëindigen, als de werknemer hierom vraagt. Dit blijkt uit een uitspraak van de Hoge Raad. De werknemer heeft bij ontslag recht op een transitievergoeding.

Langdurig zieke werknemers werden vaak slapend in dienst gehouden om zo het betalen van een transitievergoeding te ontlopen. Dit mag en dit hoeft niet meer. Vanaf april kunt u een compensatie voor de transitievergoeding aanvragen.

Werkgeversportaal 
U kunt werknemers niet meer uit dienst melden met als reden ‘slapend dienstverband’. Meld langdurig zieke werknemer af met de melding ‘De werknemer heeft ontslag genomen of gekregen’.  
Nieuwe contactgegevens? Geef ze door!

Verandert uw e-mailadres? Gaat iemand anders in uw bedrijf uw gegevensadministratie doen? Of gaat u gebruik maken van een administratiekantoor? Vergeet dan niet de nieuwe gegevens in te voeren in het werkgeversportaal. Alleen met de juiste contactgegevens kunnen we elkaar goed op de hoogte houden.
 
Geef uw contactgegevens direct aan ons door via het werkgeversportaal.

> Nieuwe gegevens doorgeven
> Mijn gegevens aanpassen
> Een administratiekantoor machtigen

Verzonden met KIRRA Mailer Afmelden of e-mailadres wijzigen | Doorsturen | Printen
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: