Onderwerp:

TEST: Gezonde School

Datum: 30-06-2020 12:27:09
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
Gezonde School
juni 2020
GGD Groningen
 
 
 
 
 
  Veel belangstelling voor ondersteuningsaanbod Gezonde School  
 
 
De belangstelling voor het ondersteuningsaanbod schooljaar 2020-2021 was groot. In Groningen hebben 43 scholen zich aangemeld, 21 scholen kunnen aan de slag met de subsidie. Daarnaast krijgen 7 scholen ondersteuning bij het thema Relaties en Seksualiteit. 

Het Ondersteuningsaanbod Gezonde School helpt scholen om Gezonde School te worden of te blijven. Afgewezen scholen kunnen altijd terecht bij GGD Groningen voor advies en ondersteuning. Misschien vindt u in deze nieuwsbrief nog een onderwerp voor uw school om te werken aan een Gezonde School.
 
 
 
 
 
  EU-schoolfruit  
 
  EU-schoolfruit  
 
 
Basisscholen en speciaal (voortgezet) onderwijsscholen kunnen ook dit jaar weer gratis fruit ontvangen voor de leerlingen. U kunt zich van 31 augustus t/m 11 september 2020 inschrijven via www.euschoolfruit.nl.

In de periode van 9 november 2020 t/m 16 april 2021 wordt het  groente en fruit geleverd. Tijdens deze periode ontvangen scholen 3 stuks groente/fruit per leerling per week.

Wat kan de school verwachten? Dat leest u hier.
Kijk voor meer informatie op de site van EU-schoolfruit.
 
 
 
 
 
  Lekker naar buiten! met subsidie Jong Leren Eten  
 
  Lekker naar buiten! met subsidie Jong Leren Eten  
 
 
Met als motto ‘Lekker naar buiten!’ kunnen alle scholen subsidie aanvragen voor 3 activiteiten: moestuinieren, koken of een excursie of gastles op het gebied van voeding. 

Per schoollocatie kan maximaal € 2000 aangevraagd worden. De regeling gaat open op dinsdag 1 september 2020 en sluit op woensdag 30 september 2020. Aanmelding loopt via https://mijngezondeschool.nl/.  

Uw school ontvangt op het opgegeven mailadres een ‘notificatie’ ter bevestiging van de belangstellingsregistratie. Meer informatie over Lekker naar buiten! vindt u op: https://www.jonglereneten.nl/subsidie-jong-leren-eten.  
 
 
 
 
 
  Start 2e ronde subsidieregeling watertappunten op Kraanwaterdag  
 
  Start 2e ronde subsidieregeling watertappunten op Kraanwaterdag  
 
 
Vanaf 23 september 2020 – Nationale Kraanwaterdag – kunnen scholen belangstelling registreren voor de 2e ronde van de subsidieregeling watertappunten.

Via deze regeling krijgen scholen een tegemoetkoming in de aanschaf, aanleg en het onderhoud van een watertappunt buiten. De precieze voorwaarden om gebruik te maken van de regeling zijn ruim voor september bekend.
 
 
 
 
 
  Gratis hygiŽnelessen voor basisscholen  
 
  Gratis hygiŽnelessen voor basisscholen  
 
 
Handen wassen, afstand houden… Hoe gaat u om met de coronamaatregelen? Het Rode Kruis biedt een gratis lespakket aan voor basisscholen. Hiermee leren leerlingen om te gaan met de coronamaatregelen en waarom deze maatregelen belangrijk zijn.

Vraag hier het gratis lesmateriaal over hygiëne op school aan op de website van het Rode Kruis.

In 5 lessen komen onderwerpen als handen wassen, afstand houden en griepvirussen aan bod. Elke les duurt ongeveer 20 minuten en bestaat uit een filmpje en een opdracht. En er is in het materiaal onderscheid gemaakt tussen de onderbouw (groep 1 t/m 4) en de bovenbouw (groep 5 t/m 8).
 
 
 
 
 
  Meer lezen over omgaan met het coronavirus?  
 
 
Meer lezen over omgaan met het coronavirus? Meer informatie en tips over het thema hygiëne en het coronavirus? Kijk op de themapagina Gezonde School over 'Hygiëne primair onderwijs.'

Informatie over omgaan met de gevolgen van het coronavirus (voor kinderen, jongeren, ouders en professionals) leest u op de site van het  Nederlands Jeugdinstituut.

Kijk voor algemene informatie over corona op de websites van de Rijksoverheid en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
 
 
 
 
 
  Nationaal Schoolontbijt  
 
 
Aanmelden voor het Nationaal Schoolontbijt kan weer. Schrijf uw school nu in voor de 18e editie. De ontbijtweek is van 2 t/m 6 november 2020.

Uw school kiest zelf een ochtend in die week, waarop u met z’n allen wilt ontbijten en de ontbijtpakketten leveren we af op uw school. Voor deelname vragen we een symbolisch bedrag van € 0,57 cent per ontbijt.

Ook dit jaar rekenen we op zo’n 3000 deelnemende scholen en dus ruim een half miljoen kinderen. Geweldig als u ook van de partij bent! Hier kunt u inschrijven: https://www.schoolontbijt.nl/scholen


Nationaal Schoolontbijt
 
 
 
           
          Afmelden
           
 
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: