Onderwerp:

Werkgeversnieuwsbrief Pensioenfonds Vervoer

Datum: 04-07-2018 14:17:32
Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen?
Klik hier voor de online versie
Nieuwsbrief werkgevers
Juli 2018
www.pfvervoer.nl   werkgever@pfvervoer.nl
Inhoud

Altijd op de hoogte: geef uw e-mailadres en voorkeuren aan ons door

Hoe helpen wij nieuwe werkgevers?

Wat moet u doen bij een cao-loonsverhoging?

Vooruitblik 2019: automatische waardeoverdracht kleine pensioenen

Contact

Heeft u vragen over het werkgeversportaal, nota's of het pensioen van uw werknemers? Neem dan contact op met Pensioenfonds Vervoer via (050) 582 98 88. Of stuur een e-mail naar werkgever@pfvervoer.nl.
Snel naar

Looncomponenten
Notadata & vervaldata 2018
Kerncijfers 2018
Altijd op de hoogte: geef uw e-mailadres en voorkeuren aan ons door

Via het werkgeversportaal kunt u aangeven wie in uw organisatie informatie over bepaalde onderwerpen wil ontvangen. Denk aan berichten over de regeling (zoals in deze nieuwsbrief) of informatie over de betaling van premie aan het pensioenfonds. Zo is altijd de juiste persoon binnen uw organisatie op de hoogte.

U geeft uw e-mailadres en voorkeuren door via het werkgeversportaal.
  • Klik bovenin op ‘Mijn contactpersonen’.
  • Klik op ‘wijzigen’. Geef hier aan waarover u geïnformeerd wil worden. U kunt hier ook uw e-mailadres wijzigen.
  • Klik op ‘contactpersoon toevoegen’ om een nieuwe contactpersoon toe te voegen. U kunt hier ook aangeven welke informatie hij of zij wil ontvangen.
Klik hier om naar het werkgeversportaal te gaan en uw voorkeuren en e-mailadressen aan ons door te geven. 
Hoe helpen wij nieuwe werkgevers?

Als u deze nieuwsbrief leest, bent u misschien al een tijd aangesloten bij Pensioenfonds Vervoer. Wij helpen u graag met al uw vragen en de vragen van uw werknemers over pensioen bij ons fonds. Op onze website vindt u een handige set documenten: het HR-pakket. Het HR-pakket kunt u bijvoorbeeld gebruiken als een medewerker in dienst komt.
 
Download het HR-pakket
Het HR-pakket bestaat uit: een werkgeverschecklist, een informatieboekje ‘Jouw pensioen bij Pensioenfonds Vervoer’, een flyer ‘Vragen over je pensioen? Kijk dan hier!’ en een waardeoverdracht formulier. Alle onderdelen van het HR-pakket kunt u hier downloaden.

Heeft u een goed idee? Laat het ons weten! 
Ook nieuwe werkgevers in de sector(en) helpen we graag op weg. We staan altijd open voor nieuwe ideeën. Heeft u een goed idee om nieuwe werkgevers een goede start te geven bij Pensioenfonds Vervoer? Deel hier uw ervaringen en ideeën!
Wat moet u doen bij een cao-loonsverhoging?

Wij krijgen een verhoging van het uurloon in de cao niet automatisch door. Daarom moet u de verhoging zelf aan ons doorgeven.

Wanneer geeft u een cao-loonsverhoging van het uurloon door?
U geeft het nieuwe loon door vanaf de eerste dag van het volgende jaar. Als een verhoging op 1 januari van een jaar ingaat, geeft u de verhoging vanaf die datum door. Twee voorbeelden:
  • Een verhoging op 1 juli 2018. U geeft in 2019 het verhoogde loon door met de datum 1 januari 2019.
  • Een verhoging op 1 januari 2019. U geeft in 2019 het verhoogde loon door met de datum 1 januari 2019.
Heeft een verandering in de cao gevolgen voor uw werknemers? Dan hoort u dit van ons. Wij passen het looncomponentenoverzicht aan en zorgen voor een melding in het werkgeversportaal.
 
Bekijk ook het looncomponentenoverzicht
In het looncomponentenoverzicht ziet u alle loongegevens die meetellen voor de pensioenopbouw van uw werknemers. In het overzicht staat per sector wat u aan ons moet doorgeven en wanneer u dat doet.
Vooruitblik 2019: automatische waardeoverdracht kleine pensioenen

Misschien heeft u er in de media al iets over gelezen. Vanaf 2019 komen er nieuwe regels voor kleine pensioenen.  
 
Automatische overdracht bij kleine pensioenen
De overheid stelt ieder jaar de grens vast voor een ‘klein pensioen’. In 2018 is die grens € 474,11 bruto per jaar. Gaat iemand uit dienst en heeft hij een klein pensioen? Dan proberen we vanaf 2019 dit pensioen over te dragen naar de nieuwe pensioenuitvoerder. Lukt dat niet, dan blijft het pensioen staan bij Pensioenfonds Vervoer.
 
U hoeft zelf niks te doen
Voor u als werkgever verandert er niets. Komt iemand in dienst met een klein pensioen, dan zal dit pensioen zeer waarschijnlijk worden overgeheveld naar Pensioenfonds Vervoer. Gaat iemand met een klein pensioen uit dienst, dan proberen wij het pensioen over te dragen aan de nieuwe uitvoerder.
 
Waardeovedracht bij 'groter' pensioen gaat niet automatisch
Heeft iemand een ‘groter’ pensioen (hoger dan € 474,11 bruto per jaar)? Dan kan hij of zij ook het pensioen meenemen. Het verschil is dat het niet automatisch gebeurt. De werknemer vraagt dan zelf waardeoverdracht aan bij de pensioenuitvoerder van zijn of haar nieuwe werkgever.  
 
Op www.pfvervoer.nl/kleinpensioen hebben we op een rij gezet wat er vanaf 2019 gaat veranderen.
Verzonden met iMailingtool Afmelden of e-mailadres wijzigen | Doorsturen | Printen
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: