Onderwerp:

Psychologie ZINN Gezondheidszorg via de eerste lijn

Datum: 22-01-2018 11:40:05
Nieuws voor verwijzers
 

Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie

 
 
Nieuws voor verwijzers
19 januari 2018
 
 

In sommige gevallen wordt fysiotherapie wél vanuit de basisverzekering vergoed, met het ergotherapieprogramma EDOMAH staan zowel de oudere met dementie als de mantelzorger centraal én een psycholoog van ZINN Gezondheidszorg inschakelen kan vanaf nu via de eerste lijn. Lees hierover in deze nieuwsbrief. 2018 staat voor ons in het teken van ontmoeting - met twee (netwerk)bijeenkomsten in februari en maart-, samenwerken en ondernemerschap. Veel leesplezier!

 
 
Psychologie via de eerste lijn
 

Vanaf heden is het voor cliënten mogelijk om via de eerste lijn door een van onze psychologen behandeld te worden. De psychologen van ZINN Gezondheidszorg weten door specifieke kennis en jarenlange ervaring in de ouderenzorg hoe dergelijke klachten zich uiten op oudere leeftijd en welke behandeling het beste aansluit. De psycholoog kan bij de cliënt thuis komen, wel zo makkelijk.

 
Uitzonderingen fysiotherapie in de basisverzekering
 

Fysiotherapie wordt in principe niet vergoed vanuit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn:

  • Claudicatio Intermittens Fontaine 2 -  maximaal 37x uit de basisverzekering.
  • Incontinentie behandeld door de bekkenfysiotherapeut - maximaal 9x uit de basisverzekering.
  • Artrose aan heup- en/of kniegewrichten - maximaal 12x per periode van 12 maanden uit de basisverzekering.

Deze aandoeningen moeten op de verwijzing vermeld staan. Heeft de cliënt nog eigen risico? Dan worden de behandelingen hiermee verrekend. Is het eigen risico reeds voldaan (op gemaakt), dan volgt vergoeding vanuit de basisverzekering.

 
 
Ideaal! Verwijzen naar alle disciplines van ZINN Gezondheidszorg kan digitaal via ZorgDomein
 
Valentijnssymposium Samen in Beweging
 

Samen kunnen we meer betekenen! Dat is de kern van dit Valentijnssymposium voor zorgprofessionals: woensdagmiddag 14 februari vanaf 13.30 uur in UMCG Beatrixoord te Haren.

 
Ergotherapie met EDOMAH
 

EDOMAH staat voor ergotherapie bij ouderen met dementie én hun mantelzorger aan huis. Het is een evidence based ergotherapierichtlijn voor diagnostiek en behandeling. De ergotherapeuten van ZINN Gezondheidszorg en de mantelzorger zoeken aan de hand van dit programma samen naar alternatieven, oplossingen en een nieuwe balans.  Lees meer.

 
 
Uitnodiging netwerkbijeenkomst Revalideren met een cognitieve beperking
 

Op donderdag 29 maart 2018, vanaf 16.00 uur organiseert ZINN een netwerkbijeenkomst Revalideren met een cognitieve beperking. De bijeenkomst vindt plaats in ZINN locatie De Brink, waar we kennis met u willen delen over de geïntegreerde aanpak en de ontwikkelingen gericht op revalideren met een cognitieve beperking. Gastspreker is Sophia de Rooij, hoofd van het Universitair Centrum Ouderengeneeskunde (UCO). We nodigen u en uw collega’s van harte uit. Geïnteresseerd? Meld u dan voor 19 maart aan via netwerkbijeenkomst@zinnzorg.nl . De bijeenkomst is kosteloos.
 

 
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: