Onderwerp:

Zinzianieuws 2017/1

Uit privacyoverwegingen is de persoonlijke mailing niet meer beschikbaar
 
Geen afbeeldingen? Bekijk de webversie
 
 
  Zinzia Zorggroep
 
VAN ZINZIA ZORGGROEP  
EXTERNE NIEUWSBRIEF  
UITGAVE 2017/1  
 
 
Zinzia Zorggroep
 
   
   
 
 
 
Warm Welkom in beeld!
 
Om liefdevolle zorg te kunnen bieden is ook de leefwereld voor bewoners van belang. Daarom heeft Zinzia vorig jaar, samen met Douwe Egberts (DE), haar traditionele receptie op Oranje Nassau's Oord om laten bouwen tot het Warm Welkom. Een fijne plek waar bewoners, medewerkers, vrijwilligers en bezoekers zich welkom voelen. En waar je terecht kunt voor een heerlijk kopje DE koffie. Met trots presenteren wij het filmpje van ons Warm Welkom.
 
In samenwerking met Douwe Egberts (DE) is voor de entree van Oranje Nassau’s Oord het ‘Warm Welkom’ project ontwikkeld. Het doel is een gastvrij ontvangst en het creëren van een vertrouwde gezellige plek voor bewoners, bezoekers en medewerkers. Na deze eerste stap vult Zinzia samen met   DE het Warm Welkom in de drie andere verpleeghuizen verder in. Karin Lieber, bestuurder Zinzia en George Schoof, commercieel directeur DE ondertekenden hiertoe vorig jaar de intentieverklaring.

Klik hier voor het filmpje!
 
   
 
Lees meer
 
   
 
Ruim 250 nieuwe waarderingen!
 
  Ruim 250 nieuwe waarderingen!  
 
  In de afgelopen maanden heeft onderzoeksbureau SAMR, in opdracht van Zorgkaart Nederland, contactpersonen benaderd. Door middel van een telefonisch interview was het mogelijk een waardering door te geven over de zorg van Zinzia. Ondertussen zijn er ruim 250 nieuwe waarderingen binnen gehaald. Wij zijn erg blij met dit aantal en willen iedereen hartelijk bedanken voor de medewerking! Van uw ervaring kunnen wij leren en onze zorg voor u en uw naaste nog verder verbeteren. Wilt u ook een waardering plaatsen?  
 
   
 
Klik hier
 
   
 
Ridders van Gelre bij Oranje Nassau's Oord
 
  Ridders van Gelre bij Oranje Nassau's Oord  
 
  De Ridders van Gelre van Omroep Gelderland gaan iedere week op pad om de mooiste verhalen uit de rijke Gelderse historie te vertellen. Zo kwamen zij in november ook langs bij Oranje Nassau's Oord. Hier spraken zij over de geschiedenis van het sanatorium Oranje Nassau's Oord. Heeft u de uitzending, met in de hoofdrol vrijwilliger Kees Gast, niet kunnen bekijken? Niet getreurd! Wij delen het graag nog een keer met u.

De gehele uitzending kunt u terugkijken op omroepgelderland.nl/riddervangelre.
 
 
   
 
Lees meer
 
   
 
 
 
  Muziek als ingang voor het aangaan van een zorgrelatie
 
  In het magazine Zin in Zorg verscheen afgelopen maand een artikel over muziek geschreven door Floor Groeneveld, muziektherapeute bij Zinzia. Floor studeerde af aan de opleiding Zorgethiek- en beleid op het thema “Affectieve geraaktheid door muziek als ingang voor een zorgrelatie”. In dit artikel gaat zij dieper in op de manier waarop muziek voor contact kan zorgen. Wilt u het gehele artikel lezen? Lees meer »   Muziek als ingang voor het aangaan van een zorgrelatie  
 
 
 
  De sprookjesclub
 
  Sinds een jaar of twee woont mijn moeder op één van de Emmapleinen. Ik woon dichtbij dus ik kan heel vaak even bij haar op bezoek. Soms geef ik haar het middageten, andere keren kriebel ik haar rug of lopen we langs de schilderijen van het Gelders palet. Sinds een half jaar neem ik mijn moeder mee naar de grote hal en samen met nog vier, vijf, andere dames, vormen wij -in de rust van de avond- de sprookjesclub. Lees meer »   De sprookjesclub  
 
 
  Goed gesprek over zorg voor kwetsbare ouderen
 
  Goed gesprek over zorg voor kwetsbare ouderen   Zinzia zet in op goede en relationele zorg. Leidraad daarbij is het goede gesprek over zorg. Dat is een dialoog op basis van vertrouwen, gelijkwaardigheid en een open houding. Hierover zijn Zinzia Zorggroep, dr. Vivianne Baur, drs. Marieke Breed en dr. Merel Visse vorig jaar een eenjarig leer- en onderzoekstraject gestart.  Er is behoefte aan meer inzicht in perspectieven en ervaringen van  cliënten, medewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers ten aanzien van de zorg voor dementerenden. Wat is nu eigenlijk ‘het goede gesprek’ daarover, en hoe kan dat gefaciliteerd worden? Lees meer »  
 
     
 
 
  “Mijn moeder heeft haar eigen Spotify-lijst”
 
  Als ik in de gang loop zie ik in de verte een rolstoel aankomen geduwd door Inge. De mensen komen dichterbij en ik hoor ook zachte muziek. Ik word door dit geluid aangetrokken en wil hier graag meer van weten… Bent u ook benieuwd naar het verhaal van Mevr. T en haar dochter Inge? Lees meer »   “Mijn moeder heeft haar eigen Spotify-lijst”  
 
 
  Vrijwilligster zet populaire beweegactiviteit op
 
  Vrijwilligster zet populaire beweegactiviteit op   Fay Dorland, is geboren in Indonesië, Java. Na een reis over de wereld kwam ze in Nederland terecht en sinds vier jaar woont ze in de omgeving van Wageningen. Ze hoorde van het bestaan van Rumah Kita en dit trok gelijk haar aandacht. Ze is een keer komen kijken, om vervolgens niet meer weg te gaan. Ze voelde zich gelijk senang! Fay omschrijft het als ” het voelt gelijk eigen, vertrouwd!”. Lees meer »  
 
     
 
 
  RTV Rijnstreek haalt €1500 op voor Belevenistafel Rumah Kita
 
  RTV Rijnstreek haalt €1500 op voor Belevenistafel Rumah Kita   RTV Rijnstreek koos een nieuwe Belevenistafel uit tot goede doel van hun Kerstweek. Vrijdag 23 december was de onthulling van het voorlopige eindbedrag van deze sponsoractie van RTV Rijnstreek. In totaal is er €1.500 gedoneerd. Een bedrag waar Rumah Kita heel blij mee is. Wij willen daarom alle gulle gevers hartelijk bedanken!  
 
 
 
  Een duik in het verleden: Natuurfotografie Winter
 
  Deze maand organiseert De Rijnhof weer een "Duik in het verleden" avond. Dit keer met het thema Natuurfotografie Winter, door gastspreker Karel Noy. De avond begint om 19.00 uur. U bent van harte welkom!

Bent u benieuwd naar de activiteiten van onze andere locaties? Kijk dan op onze website bij de locatie onder het kopje Activiteiten of volg ons op Facebook! Lees meer »
  Een duik in het verleden: Natuurfotografie Winter  
 
 
 
  Uniek in Nederland: Rendang bitterballen!
 
  Uniek in Nederland: Rendang bitterballen!   Naar aanleiding van de veranderingen binnen de keuken van Zinzia en het gezamenlijke doel om de keuken nog verder te professionaliseren kwam kok Marcel Eijkhout met een heerlijk idee. Marcel heeft namelijk helemaal in stijl van Rumah Kita, de Rendang bitterbal ontwikkeld. Deze snack is voor zo ver ons bekend, uniek in Nederland! De Rendang bitterbal is alleen bij Rumah Kita te verkrijgen. Wilt u meer informatie? Lees meer »  
 
 
  Zinzia Zorggroep wenst u alle goeds voor 2017!
 
  Wilt u nog eens zien wat we zoal gedaan hebben in 2016? Bekijk dan onze Facebook pagina. Lees meer »    
 
 
Zinzia Decoratie
  Zinzia visual  
 
 
Redactie:
 
Dagmar Kooi
communicatiemedewerker
  Christina Bierma
communicatieadviseur
 
 
Inleveren kopij   communicatie@zinzia.nl
 
  Zinzia Zorggroep internetadres  
 
  Zinzia Zorggroep op Facebook   Zinzia Zorggroep op Twitter   Zinzia Zorggroep op YouTube   Zinzia Zorggroep op LinkedIn  
 
 
 
Afmelden | Printen
 
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: