Onderwerp:

Zinzianieuws 2016/2

Uit privacyoverwegingen is de persoonlijke mailing niet meer beschikbaar
 
Geen afbeeldingen? Bekijk de webversie
 
 
  Zinzia Zorggroep
 
VAN ZINZIA ZORGGROEP  
EXTERNE NIEUWSBRIEF  
UITGAVE 2016/2  
 
 
Zinzia Zorggroep
 
   
   
 
 
 
GEZOCHT! VRIJWILLIGERS
 
Zinzia Zorggroep is regelmatig op zoek naar vrijwilligers. Betekent u graag iets voor een ander? Haalt u voldoening uit warm, persoonlijk contact? Vrijwilligers zijn onmisbaar voor ouderen die zorg nodig hebben. En dus ook voor Zinzia. Als vrijwilliger maakt u vaak net dat extraatje mogelijk. Een wandeling maken. Een spelletje doen. Met een kop koffie de krant doornemen. Dingen die de dag van onze bewoners kleur geven.
 
Op dit moment zijn we op zoek naar:
- Chauffeurs met prettige rijstijl
- Mensen met een warm hart (hospice)
- Vrijwilligers met open armen
- Mensen met groene vingers
- Vrijwilligers met oog voor gastvrijheid
  Passen deze functies niet bij u? Maar heeft u wel andere talenten of hobby’s waarmee u een andere bijdrage kunt leveren? We bespreken graag de mogelijkheden!  U kunt hiervoor het inschrijfformulier op onze website invullen.
 
   
 
Lees meer
 
   
 
Helma Willemsen in de Laatste Schakel
 
  Helma Willemsen in de Laatste Schakel  
 
  "Geluk van bewoners zit in kleine dingen" woon-zorgbegeleider Helma Willemsen van de Rijnhof is geïnterviewd voor het Foodcaremagazine. In de vaste rubriek de Laatste Schakel vertelde zij vol passie over haar werk bij De Rijnhof.

Wilt u het interview lezen? Klik dan op onderstaande link en scroll naar pagina 27!
 
 
   
 
Lees meer
 
   
 
‘Een duik in het verleden'
 
  ‘Een duik in het verleden'  
 
  Op dinsdag 21 juni organiseert De Rijnhof de tweede thema avond van ‘Een duik in het verleden…’. Met deze avonden willen we de verbinding maken met bewoners uit de buurt. De thema-avond van de maand juni gaat over Renkumsemeesters. Gastspreker tijdens deze avond is Dhr. Bregman. Elke maand heeft een ander thema.

U bent van harte welkom!
 
 
   
 
Voor meer informatie klik hier
 
   
 
 
 
  Schoonmaaktrolleys & injectienaalden mee op reis naar Gambia
 
  Mijn naam is Eelke Berendsen en binnen Zinzia werk ik als adviseur Zinzia Academie. Sinds een aantal jaren ben ik actief bij Puur Foundation, een stichting die zich in zet voor het Jammeh Foundation for Peace Hospital, een ziekenhuis in Gambia. Naast de inzet van de Puur foundation levert ook Zinzia een bijdrage aan goede zorg in Gambia. Wil jij meer weten over mijn reis en ben jij benieuwd welke bijdrage Zinzia heeft geleverd? Lees meer »   Schoonmaaktrolleys & injectienaalden mee op reis naar Gambia  
 
 
 
  Bewoners De Lingehof en Liduina gaan weer van start met Gouden Appel vierdaagse
 
  Bewoners De Lingehof en Liduina gaan weer van start met Gouden Appel vierdaagse   Het vierdaagse seizoen is weer begonnen en dus ook tijd voor de jaarlijkse Gouden Appel vierdaagse. Op dinsdag 7 juni is het weer zover. Dan gaat de vierdaagse van start voor bewoners van De Lingehof en Liduina. Elke morgen om 10.30 uur beginnen tientallen bewoners samen met medewerkers en vrijwilligers aan een mooie wandeling over het terrein van de Gouden Appel in Bemmel. Lees meer »  
 
 
  Vrijwilligers aan het woord… Fia Derks
 
  Vrijwilligers aan het woord… Fia Derks   Toen Fia vijf jaar geleden hoorde dat ze mensen tekort kwamen voor de katholieke kerkdiensten bij Oranje Nassau’s Oord besloot ze om vrijwilligerswerk te gaan doen. Eerst één keer per maand voor de kerkdienst en ondertussen is ze niet meer weg te denken bij de activiteiten op het Emmaplein. Wilt u weten waarom Fia dit vrijwilligerswerk doet? Lees meer »  
 
     
 
 
  Cliëntenraadslid Marja Morskieft: ‘Ik neem met een beetje pijn in mijn hart afscheid’
 
  Marja Morskieft heeft 6 jaar de bewoners van het bijzondere huis, Rumah Kita, mogen vertegenwoordigen in de cliëntenraad. Haar schoonmoeder mevrouw Janssen – Suyderhoud heeft hier zes en een half jaar met veel plezier gewoond. “Het is hier het paradijs…”verzuchtte ze vaak, met de haar kenmerkende blijmoedigheid en dankbaarheid. Dat wilde Marja ook voor haar medebewoners. Lees meer »   Cliëntenraadslid Marja Morskieft: ‘Ik neem met een beetje pijn in mijn hart afscheid’  
 
 
  Zinzia draagt bij aan het Rapport over mensenrechten van ouderen in verpleeghuizen!
 
  Zinzia draagt bij aan het Rapport over mensenrechten van ouderen in verpleeghuizen!   In het rapport 'De client centraal presenteert het College voor de Rechten van de Mens de resultaten van het onderzoek naar de mensenrechten van ouderen in verpleeghuizen. Met trots kunnen we zeggen dat Zinzia als één van de zes verpleeghuizen hebben meegewerkt aan het empirisch onderzoek dat ten grondslag ligt aan dit rapport. Een bijzonder moment en feit, omdat het voor het eerst is dat zo grondig de relatie tussen mensenrechten en ouderenzorg is beschreven. Lees meer »  
 
     
 
 
  Cultuur snuiven bij de Pasar Malam in Rumah Kita
 
  Cultuur snuiven bij de Pasar Malam in Rumah Kita   Op zaterdag 18 juni wordt voor de 57e keer de Pasar Malam bij Rumah Kita georganiseerd. Traditioneel is deze jaarlijkse markt op de derde zaterdag van juni. Op deze dag staan ontmoeting, eten en genieten van dans- en muzikale optredens centraal. Om 10.30 uur wordt de Pasar geopend door burgemeester Geert van Rumund van Wageningen en om 11.00 uur geeft hoofdgast Wieteke van Dort een speciaal optreden. Lees meer »  
 
 
 
  Radio Remember ‘Hij lijkt op de radio van thuis!’
 
  Radio Remember (Dementie) is in de lucht bij Emmaplein 11 van Oranje Nassau’s Oord! Enige tijd geleden ontstond bij Berte Stunnenberg (medewerker Welzijn) en Marjolein Vermeij (EVV en Zorgclown) het idee om meer met muziek te doen voor de bewoners. Na een korte zoektocht kwamen zij uit bij Radio Remember. Een belevingsradio die aansluit bij beleving van ouderen met dementie. Vierentwintig uur per dag. Zeven dagen per week. Lees meer »   Radio Remember ‘Hij lijkt op de radio van thuis!’  
 
 
 
Zinzia Decoratie
  Zinzia visual  
 
 
Redactie:
 
Dagmar Kooi
communicatiemedewerker
  Christina Bierma
communicatieadviseur
 
 
Inleveren kopij   communicatie@zinzia.nl
 
  Zinzia Zorggroep internetadres  
 
  Zinzia Zorggroep op Facebook   Zinzia Zorggroep op Twitter   Zinzia Zorggroep op YouTube   Zinzia Zorggroep op LinkedIn  
 
 
 
Afmelden | Printen
 
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: