Onderwerp:

GasTerra's G3: Prijs van zonne-energie, wetsvoorstel STROOM en het Energieakkoord

 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
 
  GasTerra's G3: Prijs van zonne-energie, wetsvoorstel STROOM en het Energieakkoord  
 
 
 
 
 
  Kostenontwikkeling van zonne-energie  
 
 
  Nergens nummer één en toch kampioen  
 
  Waarom is de prijs van zonne-energie de laatste jaren zo sterk gedaald?
 
 
  Gas is op energiegebied de kampioen onder de brandstoffen, maar komt op geen van de belangrijke thema’s van dit moment als nummer één uit de bus. Hoe kan dat?  
 
 
 
 
 
 
Zonne-energie: kostenontwikkeling bekeken vanuit technologisch perspectief

Naar verwachting zal zonne-energie in de toekomst een steeds belangrijker plaats innemen in de energiemix. Dat heeft consequenties voor de positie van gas in de elektriciteitssector. Die is immers op termijn mede afhankelijk van de kosten van zonne-energie. Reden om de kostenontwikkeling van deze manier van elektriciteitsopwekking nader te bekijken, in het verleden én in de toekomst. Waarom is de prijs van zonne-energie in recente jaren zo sterk gedaald?

Lees meer / Read in English
 
 
 
 
 
 
 
  Nergens nummer één en toch kampioen

Kent u Eric Flaim en Roberto Sighel nog? De wereldkampioenen allround schaatsen in 1988 en 1992. Niet de meest aansprekende namen van het schaatsen sinds eind jaren tachtig. Dan denken we toch meer aan Johann Olav Koss, Rintje Ritsma en natuurlijk Sven Kramer. Flaim en Sighel wonnen het allround kampioenschap zonder een individuele afstand te winnen. Dat spreekt toch minder tot de verbeelding. Hoe vergelijkbaar is dat met gas?

Lees meer / Read in English
 
 
 
 
 
 
grafiek 1
 
 
 
 
 
Wetsvoorstel STROOM: betere aansluiting op de toekomstige energiemarkt?

Er vinden veel veranderingen plaats in de energiemarkt, denk aan slimme meters, duurzame energie (o.a. wind op zee), lokale productie en Europese regelgeving. Om ervoor te zorgen dat de wetgeving hier ook op aansluit, worden de huidige Elektriciteitswet en Gaswet samengevoegd tot één wet.

Het project waarin deze overgang wordt vormgegeven, heet STROOM. Maar op welke manier denkt het project STROOM te komen tot een betere aansluiting op de toekomstige energiemarkt?

Lees meer / Read in English
 
 
 
 
 
Anja Hulshof
 
Kennismaken met het Energy Delta Institute

Energy Delta Institute (EDI) is een international business school gericht op energie met o.a. als partners O.A.O. Gazprom, N.V. Nederlandse Gasunie, GasTerra, Rijksuniversiteit Groningen en Shell. EDI heeft als doelstelling om bij te dragen aan de professionele ontwikkeling van de huidige en toekomstige managers in de energiesector.

Wilt u meer weten over het Energy Delta Institute?

Bekijk hier de video / Watch the video (Dutch only).

 
 
 
 
 
 
Cogen Symposium op 28 november 2014

Op vrijdag 28 november organiseert Cogen weer haar jaarlijkse symposium. Dit keer met als onderwerp de samenwerking tussen Zon, Wind, Warmte en Kracht. Helpen die elkaar? Of zitten ze elkaar in de weg? Leer erover en praat mee.

Ga voor meer informatie naar de website.
 
 
 
 
 
grafiek 2
 
 
 
 
 
Het Energieakkoord verdient een routekaart

Bert den Ouden en Ludwig Hoeksema: "Akkoord moet ruimte bieden aan nieuwe plannen"

Het Energieakkoord is even niet meer de harmonie die het was. Koud een jaar nadat de inkt droog is, woedt al een flinke discussie over de haalbaarheid. Dat lijkt vreemd, want het Energieakkoord heeft doorbraken tot stand gebracht. Voor het eerst sinds jaren is er een langetermijnvisie met bestendigheid. Maar er zijn ook de eerste signalen van moeizame realisatie en tegenvallers, want sommige keuzes blijken kostbaar en aannames blijken veranderlijk. Een gevolg is dat de discussie oplaait.

Lees meer / Read in English
 
 
 
 
 
 
 
Tarievenvoorstel 2015 Gasunie Transport Services

Gasunie Transport Services heeft op 6 oktober 2014 een voorstel ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voor de tarieven 2015. Op 13 oktober jl. heeft ACM het tarievenvoorstel 2015 van GTS op haar website gepubliceerd.

Lees meer / Read in English
 
 
 
 
 
  Disclaimer
Gebruik van enige informatie verkregen middels deze nieuwsbrief is voor eigen risico van de gebruiker. Deze e-mail en zijn bijlagen zijn uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n). GasTerra spant zich in te waarborgen dat de informatie en inhoud van de artikelen in deze nieuwsbrief volledig en juist is. GasTerra kan echter niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige onvolledige of onjuiste informatie in deze nieuwsbrief. De onderneming aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor schade ontstaan door het gebruik van informatie verkregen via deze nieuwsbrief of voor enige schade ontstaan uit verleende diensten, aangeboden of verwezen content.
 
 
  Indien u geen nieuwsbrief van GasTerra meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden  
 
 
 
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: