Onderwerp:

Beleggingsresultaten 2018

Datum: 05-03-2019 09:35:13
Beleggingsresultaten 2018
 
 
Bekijk de online versie
 
 
 
 

Geachte,

‘Op pensioendatum is het beleggingspensioen van een werknemer voor 75% opgebouwd uit beleggingsrendement en voor 25% uit ingelegde premies.’ Deze hele grove vuistregel laat zien dat het behalen van een goed beleggingsrendement erg belangrijk is. Aegon Cappital biedt hiervoor twee uitstekende beleggingsmogelijkheden:

  • Aegon Life Cycles: opgebouwd uit een selectie van actieve en passieve beleggingen die beheerd worden door Aegon Asset Management.
  • Multi-Manager Life Cycles: opgebouwd uit een selectie van beleggingen van wereldwijde top vermogensbeheerders.

Het laatste kwartaal van 2018 vielen de beleggingsresultaten tegen. Dit kwam door de aandelenmarkt die wereldwijd zwak was. Meer hierover leest u in deze nieuwsbrief.

 
 
 
Beleggingsresultaten 2018*
 
 
Aegon Life Cycles
 
 
Multi-Manager Life Cycles
 
 
 

* Deze tabellen laten de voorlopige rendementen zien over het saldo aan het begin van het jaar 2018. In werkelijkheid vindt maandelijks nieuwe premie-inleg plaats. Hierdoor kan het totaal rendement van een deelnemer afwijken van de getoonde rendementen. Uitgangspunt voor de overzichten is pensioenleeftijd 68. 

 
 
 
 
Toelichting
 

In 2018 zagen we:

 
De economische groei in Europa in het derde en vierde kwartaal sterk afnemen. Dit kwam door tijdelijke factoren zoals de nieuwe regelgeving in de auto industrie, maar ook door de politieke onzekerheid in Italië en de dalende export in China.
Het rendement over het vierde kwartaal was zwak. Zo daalde het rendement van de MSCI wereld aandelen index in het vierde kwartaal met 13%.
Dat de hoogte van de lange rente (30 jaar swap rente) relatief constant was. In 2018 daalde de rente per saldo 0.12%. Van 1.50% naar 1.38%. De kosten van de inkoop van een pensioen steeg met ca. 1,2%.
Het rendement op Europese staatsobligaties was in 2018 per saldo positief: 1.8%.
 
 

Gelukkig lieten de aandelen markten in de eerste weken van 2019 een behoorlijk herstel zien.

 
 
 
 
Vragen?
 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de beleggingsmogelijkheden Bij Aegon Cappital? Neem dan contact op met uw accountmanager. U kunt ook bellen met het Aegon Cappital Serviceteam. Wij helpen u graag. U bereikt ons via telefoonnummer 070 344 4508 op werkdagen tussen 08.00 uur en 17.00 uur. Gebruikt u liever e-mail? Mail dan uw vraag naar service@aegoncappital.nl.

Met vriendelijke groet,

Bas Endlich

Commercieel manager
Aegon Cappital

 
                                                           
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: