Onderwerp:

Zinzianieuws 2016/3

Datum: 22-09-2016 13:28:06
 
Geen afbeeldingen? Bekijk de webversie
 
 
  Zinzia Zorggroep
 
VAN ZINZIA ZORGGROEP  
EXTERNE NIEUWSBRIEF  
UITGAVE 2016/3  
 
 
Zinzia Zorggroep
 
   
   
 
 
 
Zinzia brengt kwaliteit in beeld met kwaliteitzelfportret
 
Een afspiegeling van onze mogelijkheden en kwaliteit leest u in het Kwaliteitzelfportret. Door daar transparant over te zijn kunt u zich een realistisch beeld vormen van onze zorg en kunnen wij werken aan verbeteringen.
 
Het portret is gevuld met betekenisvolle informatie over onderwerpen die voor Zinzia van belang zijn, zodat deze op samenhangend geheel zichtbaar wordt. Het portret pretendeert niet volledig te zijn, evenmin bevat het alle Zinzia kwaliteits- en beleidsdocumenten. Het kwaliteitzelfportret functioneert als een soort spiegel. Het geeft inzicht in onze kracht en toont de belangrijkste verbeterpunten. Altijd gebeurt dit vanuit de fundamentele vraag: “Wat voegt ons handelen toe aan het leven van deze kwetsbare oudere, die op onze zorg en ondersteuning is aangewezen?”   Dit is ook de reden dat het kwaliteitzelfportret start met het echte verhaal van een cliënt. Door dit eerst te lezen wordt je meegenomen in de werkelijke wereld, alle rafelige randjes inbegrepen, van diegene waarvoor wij ons elke dag inzetten.
 
Het is overigens geen statisch portret. Het portret wordt steeds aan de actualiteit aangepast, nieuwe inzichten, plannen en verhalen worden steeds toegevoegd. In oktober 2016 zal er een nieuwe versie opgeleverd worden.
 
   
 
Bekijk hier het kwaliteitzelfportret
 
   
 
Vier sterren voor gastvrijheid van Rumah Kita!
 
  Vier sterren voor gastvrijheid van Rumah Kita!  
 
  Rumah Kita krijgt vier sterren van Gastvrijheidzorg met Sterren. Samen met 150 andere zorgaanbieders deed Rumah Kita mee aan de audit van Gastvrijheidzorg met Sterren 2016 en haalde het de vierde ster binnen. Afgelopen jaar werkte het verder aan haar gastvrijheid. Men is ontzettend trots op het behaalde resultaat, dat past bij de wens om aan te sluiten bij de wens van bewoners.  
 
   
 
Lees meer
 
   
 
Zinzia Zorggroep duofiets(t) naar Huis van Renkum
 
  Zinzia Zorggroep duofiets(t) naar Huis van Renkum  
 
  Zinzia wil liefdevolle zorg bieden voor haar cliënten en een positieve bijdrage leveren aan het leven van kwetsbare ouderen die nog thuis wonen. Vanuit deze gedachte overhandigde Remco Küh, fysiotherapeut Zinzia, op donderdag 9 juni een duofiets aan het Huis van Renkum. Bezoekers van het Huis van Renkum kunnen nu genieten van een fietsritje in de prachtige omgeving.  
 
   
 
Lees meer
 
   
 
 
 
  Behandeling en ondersteuning thuis nodig?
 
  Voor goede, gespecialiseerde behandeling en ondersteuning hoeft u niet altijd naar het verpleeghuis. Ook thuis kunt u deze behandeling en ondersteuning ontvangen van het Ambulant Geriatrisch Team (AGT). Samen zorgen we dat u prettig, veilig en zo zelfstandig mogelijk thuis kunt leven. Zinzia biedt u behandeling en ondersteuning uit een verpleeghuis, maar dan thuis. Bijvoorbeeld van de fysiotherapeut, logopedist, psycholoog of de specialist ouderengeneeskunde. Wie u precies ziet, hangt af van uw situatie. Lees meer »   Behandeling en ondersteuning thuis nodig?  
 
 
  Vanaf november betalen bewoners met de Zinzia Servicepas
 
  Vanaf november betalen bewoners met de Zinzia Servicepas   Op alle locaties van Zinzia kunnen bewoners vanaf november betalen met de Zinzia servicepas. Dit is een nieuwe digitale manier van betalen. Betalingen worden geregistreerd wanneer de pas wordt gebruikt. Met deze persoonlijke pas kunnen bewoners al hun producten en diensten afrekenen op locatie. Bewoners hoeven vanaf november geen contant geld meer op zak te hebben. Ze betalen gemakkelijk en snel met hun eigen Zinzia servicepas! Bewoners en naasten worden op korte termijn nader geïnformeerd. Lees meer »  
 
     
 
 
  Medewerkers Oranje Nassau's Oord werken samen met de buurt
 
  Medewerkers Oranje Nassau's Oord werken samen met de buurt   Drie medewerksters van Oranje Nassau’s Oord zijn een paar weken geleden gestart met het project Binnenstebuiten. Een project waarbij de uitwisseling tussen ‘binnen en buiten’ wordt gestimuleerd. Hiervoor leggen ze contacten met onder andere buurtbewoners, vrijwilligers, plaatselijke ondernemers en verenigingen om te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Het doel is vergroten van welzijn van onze bewoners op Oranje Nassau’s Oord door mogelijkheden te creëren voor ontmoeting tussen mensen van binnen en buiten het verpleeghuis. Lees meer »  
 
 
 
  Zorgkaart Nederland haalt waarderingen op
 
  In de week van 26 september en 3 oktober krijgen onze locaties bezoek van interviewteams van de Patiëntenfederatie Nederland. De interviewers die langskomen benaderen op deze middagen onze bewoners en vragen om hun mening te geven over onze zorg en dienstverlening. Deze waarderingen worden uiteindelijk op de website van Zorgkaart Nederland geplaatst. Hierdoor kunnen potentiële cliënten en familie een betere keuze maken voor een verpleeghuis dat bij hem of haar past. Bovendien lezen we als zorginstelling graag wat we goed doen, maar ook wat we nog kunnen verbeteren. Wilt u ook een waardering plaatsen? »   Zorgkaart Nederland haalt waarderingen op  
 
 
  Wij doen mee met de Burendag Estafette op 24 september
 
  Wij doen mee met de Burendag Estafette op 24 september   Op zaterdag 24 september is het de landelijk Burendag, in Renkum & Heelsum. Ook locaties Oranje Nassau’s Oord en De Rijnhof van Zinzia nemen deel aan deze Burendag Estafette. Het is een dag van gezellig samen zijn met veel leuke activiteiten. U bent van harte welkom op alle locaties in de gemeente. Tussen de locaties rijden ook Zinzia busjes die u kunnen afzetten op de gewenste locatie. Lees meer »  
 
     
 
 
  Duo- en rolstoelfietsen vanaf nu ook te huur voor derden
 
  Heeft u altijd al eens samen met uw partner, vriend,  vader, moeder, opa of oma in het Renkumse Beekdal, gezellige Wageningen of in de omgeving van Bemmel willen fietsen? Onze duo- en rolstoelfietsen zijn nu ook te huur voor derden! Voor naasten van onze bewoners is het gratis. Lees meer »   Duo- en rolstoelfietsen vanaf nu ook te huur voor derden  
 
 
 
Zinzia Decoratie
  Zinzia visual  
 
 
Redactie:
 
Dagmar Kooi
communicatiemedewerker
  Christina Bierma
communicatieadviseur
 
 
Inleveren kopij   communicatie@zinzia.nl
 
  Zinzia Zorggroep internetadres  
 
  Zinzia Zorggroep op Facebook   Zinzia Zorggroep op Twitter   Zinzia Zorggroep op YouTube   Zinzia Zorggroep op LinkedIn  
 
 
 
Afmelden | Printen
 
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: