Onderwerp:

Zinzianieuws 2017/2

Datum: 08-05-2017 16:12:54
 
Geen afbeeldingen? Bekijk de webversie
 
 
  Zinzia Zorggroep
 
VAN ZINZIA ZORGGROEP  
EXTERNE NIEUWSBRIEF  
UITGAVE 2017/2  
 
 
Zinzia Zorggroep
 
   
   
 
 
 
Zo lang mogelijk prettig thuis wonen met Zinzia
 
Afgelopen maand viel in de regio Wageningen, Renkum en Lingewaard het nieuwe informatiemagazine van Zinzia op de mat. Het blad geeft een overzicht van passende gespecialiseerde zorg, (dag)behandeling en ondersteuning van Zinzia.
 
Dit blad is gemaakt voor mensen die op zoek zijn naar goede, gespecialiseerde zorg en ondersteuning thuis. U vindt in deze uitgave o.a. een overzicht van de diensten van Zinzia, interviews met specialisten en meer informatie over onze dagbehandeling & dagbesteding.
  Klik snel op één van de twee edities om de gehele uitgave in te zien.

Editie Wageningen-Renkum

Editie Lingewaard e.o.
 
 
Ontroerende dankbrief van familie
 
  Ontroerende dankbrief van familie  
 
  Vorige maand ontvingen de medewerkers van De Lingehof een prachtige dankbrief van familie. De familie sprak waardering uit voor alle (zorg)medewerkers die hebben bijgedragen aan de liefdevolle zorg voor hun naaste die werd verzorgd bij De Lingehof.

Wij waren erg ontroerd door deze mooie woorden en willen u de brief daarom niet onthouden. Klik daarom snel op lees meer om verder te lezen.
 
 
   
 
Lees meer
 
   
 
Vragen over langer zelfstandig thuis wonen?
 
  Vragen over langer zelfstandig thuis wonen?  
 
  U kunt iedere eerste maandag van de maand (De Rijnhof in Renkum) en iedere eerste dinsdag van de maand (De Lingehof in Bemmel) bij Zinzia terecht voor vragen over langer zelfstandig thuis wonen. Tussen 10.30-12.00 uur zit onze casemanager voor u klaar met een kopje koffie. Stel al uw vragen over langer zelfstandig thuiswonen of over zorg voor kwetsbare ouderen. Loop gerust eens binnen! Vertel over uw situatie en we zoeken samen naar een oplossing die bij u past.  
 
 
 
 
  Ik voel me niet eenzaam, maar het is hier gewoon fijn!
 
  Mevrouw Siep-Buskes (77) brengt iedere dinsdag een bezoek aan verpleeghuis De Rijnhof. Ze woont nog zelfstandig in het mooie Oosterbeek, maar stapt iedere dinsdagochtend in de buurtbus voor een ritje naar de Rijnhof in Renkum. “Ik kom hier, omdat ik anders alleen aan tafel zit”, vertelt mevrouw Siep-Buskes. Eerder kwam mevrouw altijd bij de Hucht in Renkum, maar door sluiting moest ze op zoek naar een andere invulling van de dinsdag. Na een bezoek aan De Rijnhof besloot ze niet meer verder te zoeken. Lees meer »   Ik voel me niet eenzaam, maar het is hier gewoon fijn!  
 
 
 
  Zinzia eerste met Professionele Adviesraad
 
 
Het kwaliteitskader voor de verpleeghuiszorg stelt sinds januari 2017 harde eisen voor kwaliteitsverbetering. Het vergroten van de rol van zorgprofessionals staat hierin voorop. Zinzia Zorggroep vult dit al twee jaar in met de PAR, de Professionele Adviesraad. In de ziekenhuiszorg is de VAR of Verpleegkundige Adviesraad een bekend orgaan. Zinzia Zorggroep is de eerste vvt-organisatie met een PAR, een adviesraad waar alle zorgmedewerkers tot kunnen toetreden.
Lees meer »
  Zinzia eerste met Professionele Adviesraad  
 
 
  Woonzorgbegeleider wint prijs voor bewoners
 
  Woonzorgbegeleider wint prijs voor bewoners   Woonzorgbegeleider Ina Kors, bracht een tijd geleden met haar familie een bezoek aan de Apenheul. Hier stond een wensboom van Pure Energie waarin zij haar wens heeft gehangen: ‘Samen met de bewoners van de Emmapleinen een dagje naar de Apenheul. En hoe geweldig is het… Uit de velen wensen is haar wens gekozen! Daarmee heeft ze maarliefst een bedrag van €1000,- gewonnen. Lees meer »  
 
     
 
 
  Mantelzorger
 
  “Niet beroepsmatige hulpverlener of iemand die zorg draagt voor de naaste omgeving”

Als zorgmedewerker ontmoet ik ze.
Waar mijn zorg ophoudt gaat de mantelzorger door, neemt het soms over.
En dat is een hele geruststelling binnen de zorgwereld van vandaag waar sprake is van meer in minder tijd met minder handen Lees meer »
  Mantelzorger  
 
 
  “Kwaliteitzelfportret: laat zien wat je doet”
 
  Het nieuwe Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg wil dat zorgorganisaties inzichtelijk maken op welke manier zij aan kwaliteitsverbetering werken. Zinzia Zorggroep voldoet eigenlijk al twee jaar aan die eis. Wij publiceren online een ‘Kwaliteitzelfportret’, waarmee we inzichtelijk maken hoe we presteren en vooral; waarom we zo presteren. Waardigheid en trots publiceerde een artikel over het kwaliteitzelfportret van Zinzia en de manier waarop Zinzia kijkt naar het Kwaliteitskader. Lees meer »   “Kwaliteitzelfportret: laat zien wat je doet”  
 
     
 
 
  Dansmiddag voor bewoners
 
  Dansmiddag voor bewoners   Danst u mee? Op dinsdag 17 januari zijn er vele dansjes gemaakt door de bewoners met dementie en hun familie. De eerste dansmiddag op het Emmaplein was direct een succes met een levendige, gezellige dansvloer. Aanleiding hiertoe was het initiatief van een dochter van één van de bewoonsters. Als begeleider van een dansgroep wilde ze graag voor deze groep bewoners iets doen met dans. Samen met enkele enthousiaste activiteitenbegeleiders is dit opgepakt. En een playlist met bekende nummers was snel opgesteld. Lees meer »  
 
 
 
  Muziek als dagelijks ‘instrument’ in verpleeghuiszorg
 
  Muziek als dagelijks ‘instrument’ in verpleeghuiszorg   Wie houdt er niet van muziek? In al zijn variaties speelt muziek een belangrijke rol in het dagelijks leven van mensen. Voor kwetsbare ouderen in Zinzia verpleeghuizen kan muziek die rol blijven spelen. Met een enthousiast team van (welzijns)medewerkers, vrijwilligers en muziektherapeuten achterhaalt men de muziekvoorkeuren van mensen. En zorgt men dat muziek zoveel mogelijk terugkeert in de dagelijkse zorg en het leven op de woning. Lees meer »  
 
 
  Volg en like ons ook op Facebook!
 
  Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes. De nieuwste vacatures bekijken. Of zien wat voor leuke dingen onze bewoners, medewerkers en vrijwilligers allemaal doen. Dat kan! Like en volg onze Facebookpagina Zinzia Zorggroep »   Volg en like ons ook op Facebook!  
 
 
Zinzia Decoratie
  Zinzia visual  
 
 
Redactie:
 
Dagmar Kooi
communicatiemedewerker
  Christina Bierma
communicatieadviseur
 
 
Inleveren kopij   communicatie@zinzia.nl
 
  Zinzia Zorggroep internetadres  
 
  Zinzia Zorggroep op Facebook   Zinzia Zorggroep op Twitter   Zinzia Zorggroep op YouTube   Zinzia Zorggroep op LinkedIn  
 
 
 
Afmelden | Printen
 
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: