Onderwerp:

Sportnieuwsbrief nr. 49, oktober 2018

Datum: 19-10-2018 16:24:44
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
 
Terugblik Nationale Sportweek 2018
 
Het zit er weer op voor dit jaar…de Nationale Sportweek. Maar liefst twee weken lang hebben we sport en bewegen gepromoot en Groningen als sportstad in de kijker gespeeld. Twee weken waarin we alles hebben kunnen laten zien wat er op sportief gebied allemaal te doen is in Groningen. Vele beweegfestivals, openingen van openbare beweegplekken, een sportdebat, Gezonde Scholen, een sportinspiratiebijeenkomst en de grote afsluiting met de Sportieve opening van het Schooljaar samen met de sportkoepel NOC*NSF bij het Hitachi Stadion en op een aantal scholen.
Lees meer >
 
 
Beter Benutten van sportaccommodaties
 

In het Meerjarenprogramma Sport & Bewegen 2016-2020 is aangegeven dat we gaan werken aan optimale bezetting van sportaccommodaties voor zowel binnen- als buitensport. De centrale vraag is dan ook: hoe kunnen we de sportaccommodaties beter benutten? Beter Benutten is één van de opdrachten uit het Meerjarenprogramma Sport & Bewegen 2016-2020. De focus van de opdracht is om te bekijken hoe we structurele oplossingen kunnen vinden voor de huidige, en binnen afzienbare termijn te verwachten, knelpunten tussen beschikbaarheid van en vraag naar binnen- en buitensportaccommodaties. De Groninger Sportkoepel is betrokken bij het project en maakt onderdeel uit van de expertgroep Beter Benutten.
Lees meer >

 
 
 
Sportclubs pimpen Sporthal de Brug
 

Onlangs heeft Sport050 samen met de sportclubs Volleybal vereniging Oranje Nassau Badmintonvereniging, Novum, ZVV Madjoe en Stichting de Brug de kantine en de sportruimte van Sporthal de Brug 'gepimpt'. Van een gedateerde jaren 70 inrichting naar een moderne en eigentijdse stijl. De ruimte is nu een plek waar het heerlijk vertoeven is na een sportieve inspanning. Naast de kantine is ook gelijk maar de sporthal zelf aangepakt met grote banieren op de wanden. Met behulp van het cofinancieringsfonds amateursport, waarbij de sportclubs een deel cofinanciering of zelfwerkzaamheid op zich nemen, konden de plannen tot uitvoering worden gebracht.
Lees meer >

 
 
 
Rookvrije sportverenigingen
 
Zien roken, doet roken. In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. Zo beschermen we kinderen en zorgen we dat zij rookvrij opgroeien. Een rookvrije sportclub draagt bij aan een Rookvrije Generatie. Steeds meer sportverenigingen in Groningen worden rookvrij. Niet alleen binnen, maar ook buiten. Wil jij dit ook voor jouw sportclub? Check www.rookvrijegeneratie.nl.
 
 
 
Agenda
 
In Groningen is elke maand veel te beleven op het gebied van sport. Hieronder vindt u de belangrijkste activiteiten voor de maanden oktober en november.
Voor een compleet overzicht van alle events klik hier.
 
19 oktober Introductie sportpsychologie voor coaches
22 t/m 26 okt. Herfstvakantie activiteiten zwembaden
24 oktober Voetbalclinic voor meiden
27 oktober GIJS Groningen - Tilburg Trappers
27 oktober FC Groningen - PSV
27 oktober Abiant Lycurgus - Coniche Topvolleybal Zwolle
28 oktober Donar - Feyenoord
31 okt. t/m 3 nov. Let's Gro 2018
3 november Wintertriathlon Groningen
3 november Plantsoenloop
 
 
Voor het laatste nieuws volg ons op:  
 
 
Afmelden | Doorsturen
 
 
 
Disclaimer

© 2018 Gemeente Groningen
 
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: